Nieuws

Gezinsuitbreiding voor Sony Xperia-lijn

Sony kondigt op het Mobile World Congress drie nieuwe Xperia-smartphones aan: de Xperia U, P en Ion.

Tijdens de CES-beurs in Las Vegas vorige maand stelde Sony de Xperia S, die vanaf deze week wereldwijd in de verkoop gaat, al voor.

Dit stijlvolle Android-toestel met een 4,3 inchscherm met resolutie van 1.280 bij 720 pixels, 1.5 GHz-dualcoreprocessor en 12 megapixelcamera heeft eigenlijk maar één zwak punt, en dat is het "veroudere" Android 2.3-besturingssysteem. Gelukkig komt er spoedig een upgrade naar Android 4.0, belooft Sony.

[related_article id=”161563″]

Voor ieder wat wils
Is een 4,3 inchscherm wat te veel van het goede? Dan zijn de aankondigingen die Sony momenteel doet op het Mobile World Congress misschien wel wat voor jou: de Xperia P gaat namelijk een stapje lager, naar 4,0 inch, zonder afstand te doen van de Whitemagic-techniek voor heldere kleuren. Ook de processor wordt een stapje lager ingezet, al zou de 1 GHz-dualcoreprocessor snel genoeg moeten zijn voor dagelijks gebruik.

Het toestel wordt vervolledigd met een 8 megapixelcamera, HDMI, DLNA en NFC-chip, zodat je de Xperia P met Sony"s SmartTags kunt gebruiken. Vind je vier inch ook nog te groot? De Xperia U heeft een 3,5 inchscherm en 5 megapixelcamera, de rest van de specificaties is gelijk aan die van de Xperia P. Beide smartphones komen in het tweede kwartaal voor 449 respectievelijk 259 euro op de markt.

Ook heeft Sony goed nieuws voor mensen die zodanig verwend zijn dat ze een 4,3 inchscherm juist te klein vinden. De eerder al vpor de Amerikaanse markt aangekondigde Xperia Ion zal het opnemen tegen de Samsung Galaxy Nexus, met een 4,6 inch 720p-scherm. De overige hardware is identiek aan die van de Xperia S, dus een 1,5 GHz-dualcoreprocessor en 12 megapixelcamera.

De Ion zal pas in de zomer opduiken, maar krijgt dan wel vermoedelijk meteen Ice Cream Sandwich als besturingssysteem mee.

 

 

Androidgingerbreadhardwareice-cream sandwichmobielnieuwssmartphonesonyxperiaxperia ionxperia pxperia sxperia u

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen