Bijna iedereen is in de wolken [Partner info]
Bovenaan het DON’TS-lijstje staat met 67 % de bezorgdheid om veiligheid en dataprivacy, zo blijkt uit een online survey. Begrijpelijk, want via de cloud hebben nu eenmaal heel wat mensen toegang tot heel wat bedrijfsinformatie. Toch is hier het spreekwoord ‘onbekend is onbemind’ van toepassing. Microsoft bijvoorbeeld houdt permanent controle over waar de data zich op elk moment bevinden. Ook garandeert het bedrijven die dat willen dat hun data niet buiten de Europese Unie worden opgeslagen.
Met Windows Server Hyper-V ontwikkelde Microsoft bovendien de veiligste Windows-server ooit. Maar daarbovenop voorziet de private cloud in een aantal extra bewakingstools die een veilige cloud-omgeving verzekeren. Verschillende technologieën zoals NAP (Network Acces Protection) houden ongeautoriseerde bezoekers weg uit het netwerk, de servers, de gegevens en de gebruikersaccounts. Technologische integratie en verscheidene toepassingsverbeteringen maken de Active Directory-service tot een krachtige, verenigde en geïntegreerde IDA-oplossing (Identify and Acces). En met de Read Only Domain Controller (RODC) en de stationsversleuteling van de Bitlocker Drive Encryption kunnen Active directory-databases veilig ingezet worden op remote locaties.
Na de veiligheid is er de bezorgdheid omtrent betrouwbaarheid en prestaties.
Maar ook daar biedt de private cloud van Microsoft een geruststellend antwoord. Windows Server is in hoge mate beschermd tegen uitval, dus daar kun je al 24/7 op vertrouwen. En doordat de private cloud van Microsoft dynamische systemen in de onderneming brengt die zichzelf beheren, verlagen de kosten en verbetert de service. Bovendien krijgt de onderneming via System Center meer inzicht in de IT-infrastructuur, en kan de onderneming dankzij een uitbreidbare architectuur onbeperkt groeien.
Met de private cloud is het, kortom, op wolkjes slapen. Lees meer over hoe Microsoft de finale eindverantwoordelijkheid neemt in de veiligheid van bedrijfsdata.
Is jouw bedrijf klaar voor de toekomst?