Wat heeft u dit weekend gemist?
Ook tijdens het weekend blijft de wereld draaien. Daarom vatten we op maandag het bijzonderste technologienieuws van de afgelopen dagen even samen.
Tijdens een Hangout op Google Plus liet een werknemer van Google iets te veel zien. Toen de man een bestand wou delen op zijn telefoon, kon hij dat ook naar ‘Drive’ doen. De laatste maanden is er veel speculatie over de komst van Google Drive, een gratis opslagplaats voor documenten.
Mashable pakte dit weekend uit met de teloorgang van de dvd. In een mooie infographic toont het hoe (Amerikaanse) kijkers massaal overschakelen op streamingdiensten zoals Netflix.
[related_article id=”158256″]
Er is een nieuwe versie van Facebook voor Android. Naast een aantal verholpen bugs zijn er ook nieuwe functies zoals groepsberichten en snelkoppelingen om foto’s te delen.
Onder het motto ‘lenteschoonmaak’ schrapt Google een aantal projecten. Onder meer One Pass, een betalingssysteem voor uitgevers, valt weg. Google Flu Vaccine, waarmee je in de VS een griepvaccin kan zoeken, verhuist naar het project HealthMap.
Oudere synchronisatiesoftware voor Blackberry, Picasa voor Linux en de Picasa-plugin voor iPhone op de Mac verdwijnen. Ook de mobiele versie van Google Talk valt weg. In plaats hiervan kunnen gebruikers de app downloaden.
Apple voert gesprekken met Proview. Die laatste bezit het handelsmerk iPad in China en dat zorgt voor discussie tussen de twee.
Biologen hebben volgens The Register synthetisch DNA gemaakt dat kan evolueren.
Anonymous heeft de Formule 1-site onderuit gehaald. De wedstrijd ging dit weekend door in Bahrein en het hackerscollectief wil zo protesteren tegen het regime daar.
Analist Rick Sherlund van Nomura Equity Research zegt dat Microsoft zijn zoekmachine Bing zou moeten verkopen aan Facebook. Bing zou een waarde hebben van 5 miljard dollar maar zo"n deal zou beide bedrijven helpen in concurrentie met Google voorspelt de analist. Microsoft bezit vandaag ongeveer twee procent van Facebook.
De New Zealand Herald schrijft dan weer dat Kim Dotcom misschien nooit voor een Amerikaanse rechtbank komt. Fouten in het papierwerk en uitleveringregels lijken de zaak zeer complex te maken.