Google brengt Places onder in Google+
Met Google Places kun je snel restaurants, cafés of andere gelegenheden in jouw buurt vinden. De dienst is nu opgenomen in Google+ en heet voortaan Google+ Lokaal.
Behalve de naam is Google Places grotendeels hetzelfde gebleven. Wél nieuw is de integratie met Google+ en met Zagat, een dienst waarbij het mogelijk is om restaurants op verschillende punten te beoordelen, zodat je uiteindelijk een gestandaardiseerde score krijgt.
Inclusief restaurantreviews
Vorig jaar nam Google de website Zagat inclusief het volledige team over. Achter de schermen heeft het team hard gewerkt aan het integreren van hun scoresysteem in Googles database. Het eindresultaat, een verbeterde Google Places, is ook terug te vinden op de website van Google+. Wanneer je op het startscherm van Google+ bent, zul je aan de linkerkant een nieuw icoontje vinden: Lokaal (of Local).
[related_article id=”158901″]
Op de Lokaal-pagina zul je restaurants in de buurt zien die worden aangeraden door anderen. Je kunt zelf ook direct reviews van restaurants delen en deze eetgelegenheden aanraden aan vrienden in jouw kringen.
Wanneer je Google+ Lokaal voor het eerst opent, in de geüpdatete Google Maps-app voor Android of op de website van Google+, zul je de vraag krijgen of jij jouw bestaande recensies wilt delen. Deze worden dan, net als voorheen, automatisch publiekelijk gedeeld. Het verschil is nu echter dat de recensie echt op jouw naam komt te staan.
Het Zagat-scoresysteem is wat anders dan we gewend waren van Google. Het is geen sterrensysteem, maar je kent scores toe op een schaal van 0 (slecht) tot en met 3 (perfect). Deze scores worden vermenigvuldigd met 10, waardoor je een score krijgt van 0 tot en met 30. Bestaande scores en scores die komen van andere recensiewebsites worden omgerekend naar de Zagat-schaal.
Update van Google Maps voor Android
Google Lokaal zit in Google Maps gebouwd. Na een update van Google Maps kun je de vernieuwde dienst gebruiken. Om Maps te updaten, ga je naar het tabblad ‘Mijn apps’ in de Google Play Store (voorheen Android Market).