Nieuws

Vijf vragen over de Nexus 7

Het heeft flink wat moeite gekost, maar onze collega"s van Androidworld.nl hebben de Nexus 7 kunnen ‘regelen’ en hebben deze bij hen op de redactie liggen. Ze gaan het toestel natuurlijk testen, maar lieten eerst wat ruimte aan lezers om hun vragen te stellen. Ze hebben een oproep gedaan via Twitter, Facebook om vragen te stellen, hieronder een aantal van deze vragen met de antwoorden.

Wanneer is de Nexus 7 in Nederland verkrijgbaar?
Dit is veruit de meest gestelde vraag, logisch ook. Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen, het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de Nexus 7 in Nederland of België te koop zal zijn.

Vooralsnog is deze alleen te bestellen voor mensen die in de VS, het UK, Canada en Australië wonen. Wij verwachten wel dat deze lijst door Google uitgebreid zal worden, maar wanneer dit gaat gebeuren is niet bekend. Wij verwachten wel dat er binnenkort Nederlandse webshops, of shops die in Nederland leveren, het toestel gaan aanbieden.

[related_article id=”158901″]

Dit zou natuurlijk een optie zijn om het toestel in bezit te krijgen, of via een kennis, vriend of familielid in één van de landen waar hij wel beschikbaar is. Kortom, vooralsnog niet in Nederland te verkrijgen, maar binnenkort zullen de mogelijkheden om hem aan te schaffen voor Nederlanders toenemen.

Hoe is het gesteld met de batterijcapaciteit van de Nexus 7
Dat is op dit moment lastig te beoordelen omdat wij deze nog maar kort in ons bezit hebben. Ook onze bron heeft hem nog te kort gebruikt om hier een degelijk oordeel over te vellen, maar volgens de website zou je met de tablet 10 uur kunnen browsen of 9 uur HD video bekijken. De standby tijd volgens de specificaties is 300 uur op de 4325 mAh batterij. Helaas vooralsnog geen duidelijk antwoord op deze vraag.

Is het een aanbeveling op de Nexus 7 te kopen?
Een volmondige JA! Het is een mooi afgewerkte tablet, die lekker in de hand ligt. Dit in combinatie met het Android 4.1-besturingssysteem die enkele interessante verbeteringen met zich meebrengt zoals Google now, aangepaste notificaties en natuurlijk de prijs van 199 dollar voor de 8 GB  en 249 dollar voor de 16 GB-versie maakt de Nexus 7 tot een compleet apparaat. Deze prijs- kwaliteitverhouding hebben wij nog niet eerder gezien bij een Androidtablet.

Kun je ook boeken en films downloaden uit de Google Play Store in Nederland met de Nexus 7?
Helaas niet, dat je de Nexus 7 in Nederland kunt gebruiken wil niet zeggen dat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld boeken en films  te downloaden uit de Google Play Store. Dit is pas mogelijk als Google deze mogelijkheid ook in Nederland lanceert.

Mocht je toch gebruik willen maken van deze content kan dat wel met een geroot toestel (Nexus 7 of ander) door deze tutorial te volgen. Op de Nexus 7 staat wel Play Books, Play Magazines en Play Movies & TV geïnstalleerd, maar deze zijn helaas niet bruikbaar door het ontbreken van content.

Kunnen jullie een aantal benchmarks draaien?
Wij hebben een aantal benchmarks gedraaid om het apparaat te testen, maar helaas waren niet alle applicatie beschikbaar voor de Nexus 7. Hieronder hebben we in ieder geval de resultaten voor jullie opgesomd met ernaast de resultaten van de Samsung Galaxy Tab 2 7.0

Benchmark Nexus 7 Galaxy Tab 2 7.0
Quadrant (CPU+GPU) 3575 2583
CF-Bench (CPU+RAM) 19668,5705,11290 9104,2719,5273
CaffeineMark (CPU) 8958 7880
Linpack (CPU) Single:47.257 Multi:138.048 Single:37.16 Multi:61.045

Onze eerste indruk is in ieder geval erg positief, het is een snel apparaat met een prima scherm en ligt lekker in de hand. Later meer hierover!
Uit deze tests blijkt dat de Nexus 7 ten opzicht van de Galaxy Tab 2 7.0 vele malen beter presteert. Op zich logisch als je naar de specificaties kijkt, maar hieruit blijkt wel dat een tablet van 199 dollar een tablet van ongeveer 230 euro kan verslaan!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business