Nieuws

Bescherm je toestellen tegen diefstal

Niemand maakt het graag mee om bestolen te worden. Gelukkige bestaan er verschillende manieren om jezelf beter te beschermen tegen diefstal en om je gestolen toestellen makkelijker terug te vinden. We bekijken tien handige tools die het overwegen waard zijn.

1. Prey
Laptop, tablet of smartphone gestolen? Het gratis Prey neem stiekem contact op met jou wanneer je toestel verbinding maakt met het internet. Prey speelt je de locatie door, verstuurt een schermafdruk wanneer de dief bijvoorbeeld op Facebook inlogt, maakt een foto van het schorem, en laat jou je wachtwoorden verwijderen en een hard geluid afspelen. Werkt op Mac OS, Windows, Android en iOS.

2. Laptop Alarm
“Zet gewoon een keel op wanneer iemand je lastigvalt” zei mijn grootmoeder altijd. Dat moeten ze bij Laptop Alarm ook gedacht hebben. De tool werkt alleen op Windows, maar voor de prijs moet je het niet laten: 1,99 euro betaal je om je laptop met een gerust hart in een publieke ruimte uit het oog te verliezen. Dankzij Laptop Alarm gaat een sirene af wanneer de muis of de adapterkabel uit het toestel wordt getrokken, of wanneer de machine afsluit.

3. Keylogger
De keylogger van Spy Arsenal is een soort bandopnemer die iedere toetsaanslag van op afstand registreert. Met deze gratis software kom je te weten waarvoor de dief je computer gebruikt en met wie hij communiceert. Schakel de stealthmodus in, en geen dief heeft in de gaten dat hij wordt gevolgd.

4. Synthetisch DNA
Een slimme manier om waardevolle toestellen  op te sporen, is ze te markeren. Heel efficiënt is synthetisch DNA. Met een markeersetje breng je onzichtbare synthetische DNA-vloeistof aan, met daarin minuscule schijfjes kunststof die dezelfde code dragen. Met UV-licht spoor je de markering op, met een loep lees je de code op de microdots. Bij elke set zitten trouwens ook raamstickers om inbrekers af te schrikken.

5. Secure Cam 2
Enkele webcams of IP-camera’s vanuit een centrale plaats in de gaten houden? Met de gratis versie van Secure Cam2 www.12oclocker.com/programs.htm kan je tot vier camera’s controleren, een donatie verhoogt dat aantal tot honderd. Met de software stel je de gevoeligheid van de bewegingsdetectie in en kan je een geluidssignaal laten klinken of een opname laten starten wanneer een camera beweging registreert.

6. iZON
Een beveiligingscamera die alle bewegingen en geluiden registreert en vervolgens doorstuurt naar je iPod touch, iPhone of iPad? Geen elegantere oplossing dan iZON. Plug het toestel in je stopcontact en het zendt meteen zijn eigen draadloos netwerk uit. Beelden worden naar de gratis app op je iOS-apparaat gestreamd via 3G of wifi. Bovendien kan je videosequenties waarop beweging te zien is, automatisch laten uploaden naar je privé YouTube-account. Het iZon-systeem kost 129,95 euro.

7. SMS GPS Tracker
Een betaalbaar track-and-tracesysteem voor je wagen is de SMS GPS Tracker (199,95 euro) Dit volgsysteem – zonder abonnementskosten – peilt de positie van je auto door een sms naar de simkaart in de gsm-tracker te sturen. De reply vermeldt vervolgens de Google Maps-locatie. Er is ook een SOS-paniekknop aan boord waarmee het toestel een boodschap zendt naar een vooraf ingesteld nummer. De batterij heeft een autonomie van twee dagen, maar je kan de tracker ook aansluiten op het 12 voltcircuit van de wagen.

8. SECU4Bag
SECU4Bags is een zendertje, niet groter dan een bankkaart, dat je in je laptoptas, fototas of bij andere waardevolle bagage stopt. Wanneer dit zendertje verder dan een vooraf ingestelde afstand van je smartphone is verwijderd, klinkt het alarm uit het zendertje en uit je smartphone. SECU4Bags is van Zwitserse makelij en kost 65 euro.

9. Undercover
Undercover is de Belgische antidiefstaltool van Orbicule voor Mac (40,45 euro), iPhone, iPad of iPod touch (3,99 euro). Net als bij Prey verklapt Undercover de locatie van het gestolen (verloren?) toestel tot op 10 à 20 meter nauwkeurig. Bovendien kan je van op afstand de Mac onbruikbaar maken en een ernstige (nep)foutmelding produceren in de hoop dat de dief het toestel naar een reparatiedienst zal brengen. Daar verschijnt de boodschap dat het om een gestolen toestel gaat.

10. Who"s Looking
Wie heeft zich toegang tot je Mac proberen verschaffen terwijl je even weg was? Who’s Looking (in de App Store) neemt stiekem foto’s van iedereen die zich toegang probeert verschaffen tot jouw systeem en plaatst deze kiekjes op een externe gegevensdrager zoals Dropbox. Wanneer je opnieuw inlogt, ontvang je de boodschap dat iemand een poging heeft ondernomen om je wachtwoord te raden, waarna je meteen een foto krijgt van de onfortuinlijke dader.

alarmbeschermingbeveiligingdiefstalhelpwebcam

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600