Nieuws

Badoo populairder dan LinkedIn in België

De drie meest populaire sociale netwerken in België zijn Facebook, Badoo en Linkedin. Dat blijkt uit gegevens die werden verzameld door Vincenzo Cosenza, een Italiaanse specialist in sociale media.

Cosenza heeft de aanwezigheid en dominantie van online sociale netwerken geanalyseerd voor 137 verschillende landen. Hij maakte daarvoor gebruik van trafiekgegevens die hij verzamelde via Alexa en Google Trends. Google+ is niet opgenomen in de data, omdat Google Trends voor deze website geen statistieken toont.

Facebook domineert
Met 845 miljoen actieve gebruikers wereldwijd, is Facebook het meest populaire sociale netwerk in 126 van da 137 onderzochte landen. Het grootste deel van de gebruikers komt uit Europa (232 miljoen). Ook in ons land staat Facebook met stip op nummer één.

Vooral in China en Rusland krijgt Facebook amper voet aan de grond. Daar zijn respectievelijk QZone en Odnoklassniki de meest dominante spelers. Ook in Vietnam en Letland gaat de voorkeur eerder uit naar de lokale netwerken Zing en Draugiem. In Iran ten slotte, heeft Facebook het moeilijk vanwege censuur door de overheid.

Twitter afwezig in België
“Als we even over Facebooks schouder heen kijken, zien we dat de strijd om de tweede plaats vooral gaat tussen Twitter en LinkedIn of, vooral in Europa, tussen Badoo en Twitter,” schrijft Cosenza op zijn blog.

Op de Belgische markt is Twitter echter niet te bespeuren in de top drie. Na Facebook is Badoo bij ons het meest populair. Terwijl Facebook vooral gebruikt wordt om in contact te blijven met familie en vrienden, focust Badoo meer op dating en het ontmoeten van nieuwe mensen.

De derde plaats gaat in België naar LinkedIn, dat de nadruk legt op het uitbouwen van een professioneel netwerk en het onderhouden van je zakelijke relaties.

badoointernetlinkedinnetwerknieuwsonlinesociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen