Bedrijven nog niet wild van Windows 8
In het Westen staan maar weinig bedrijven te springen om Windows 8 uit te rollen. In opkomende markten zoals China en India is er meer interesse.
Bedrijven zijn zelden degenen die bij het verschijnen van een nieuwe versie staan te springen om een upgrade uit te rollen. Doorgaans wachten ze tot na het eerste Service Pack omdat de software dan betrouwbaar genoeg is om eventuele problemen te vermijden.
Maar volgens een rondvraag van onze collega’s bij ZDNet.com en TechRepublic is er in het algemeen weinig interesse bij bedrijven. Ze ondervraagden wereldwijd iets meer dan 1.200 verantwoordelijken voor de IT-aankoop.
[related_article id=”161452″]
73,7 procent van hen gaf aan dat ze geen plannen hebben om Windows 8 uit te rollen. 49,9 procent zegt wel dat ze dit in de toekomst mogelijk nog wel gaan herzien.
Kort samengevat hebben bedrijven geen intentie om het nieuwe besturingssysteem te gaan implementeren. Op zich is dat niet zo’n enorme verrassing gezien Microsoft zich met deze versie sterk richt op consumenten.
Waarom wel/niet?
Van de bedrijven die wel plannen hebben om te upgraden, is beveiliging de belangrijkste reden om dat te doen, gevolgd door mobiliteit en de integratie.
De voornaamste redenen om niet te upgraden is het ontbreken van de nood aan een nieuw OS, de applicatiecompatibiliteit, de training die werknemers er voor moeten doorlopen en de interface.
Vroeg
In het algemeen is het een vroege vaststelling. Het is dus te vroeg om te zeggen dat bedrijven Windows 8 niet willen. Maar het is duidelijk dat Microsoft nog werk aan de winkel heeft om bedrijven te overtuigen.
Wel in Azië
Wat opvalt is dat de plannen om te upgraden groter zijn in opkomende markten. Zo had in India 43,3 procent van de respondenten de intentie om Windows 8 uit te rollen. In China en Zuid-Oost Azië is dit respectievelijk 33,3 procent en 30,6 procent.
Dat is geen overdonderend cijfer voor Microsoft, maar wel een pak meer dan elders in de wereld. In de Canada heeft maar 26,8 procent upgradeplannen, in Australië en Nieuw-Zeeland is dit 26 procent. Amerikaanse deelnemers van de rondvraag houden het op 24,6 procent.
Europa staat het minst te springen voor Windows 8. Hier heeft maar 21,6 procent een plan om over te stappen.