ZDNet-leeslijst: Schone lei voor illegale downloader
Deze leeslijst staat bol van de controversiële meningen over onderwerpen die de techwereld in hun greep houden. Illegale downloaders, e-books en gamesjournalistiek hebben stuk voor stuk stevige kritiek gekregen in verleden en heden en een aantal artikelen gaat dieper in op deze slagvelden.
Onze favoriet deze week is echter een ingenieus project waarbij planten vissen voeren en vice versa. Heeft dat iets met technologie te maken, vraag je? Jawel, want het geheel wordt aangestuurd met de populaire Arduino-controller voor ambitieuze zelfbouwers.
Nu het weer kouder wordt, nemen de langlezers alsmaar toe. Als je dus een artikel zag dat wijzelf over het hoofd zagen, aarzel dan niet om ons te tippen op redactie@zdnet.be.
In de biechtstoel
Schrijver Dan Ariely, die zich specialiseert in het onderwerp oneerlijkheid, zag dat zijn boek massaal illegaal werd gedownload. Hij heeft een idee hoe piraterij kan worden stopgezet.
Tamagotchi-zorg
Robots worden steeds vaker ingezet als ‘gezelschapsdier’ voor ouderen van dagen en andere zwakke groepen. Wat hebben zij voor effect op de moderne zorgcultuur?
Gedrogeerd door Tetris
BBC Future gaat dieper in op de vraag waarom Tetris toch zo verslavend is, over zo"n lange periode en voor zoveel mensen.
Visvoer, plantenbakken en opensource
<
Een Amerikaanse immigrant kwam midden in de stadsjungle met het idee om een Arduino-controller te gebruiken om vissen en planten te kweken.
Data: de literaire parasiet
Een medewerker van LA Review of Books betoogt (opnieuw) dat de datacultuur literatuur misvormt, ontzielt en onteigent. Of je het nu met de beste man eens bent, is een tweede, maar het is mooi geformuleerd
Dorito Gate
Gamesjournalisten worden door velen beschouwd als veredelde PR-mensen die hun kritische reflex hebben verloren. Een ontnuchterend verhaal van Kotaku over Dorito Gate. Ga er maar eens goed voor zitten.
Hoe de nerds Obama lieten winnen
Meer dan welke Amerikaanse presidentsverkiezing dan ook werd het pleit beslecht met hulp van databases, apps en nerdy analisten. Time bekijkt de politieke campagne anno 2012.