Nieuws

ZDNet-leeslijst 2012: Helden, boeven, leiders

Hoewel het in technologie steeds meer lijkt te draaien om onpersoonlijke bedrijven, waren enkele bijzondere persoonlijkheden verantwoordelijk voor belangrijke evoluties die 2012 zijn gezicht gaven.

Zo zorgde Windows-baas Steven Sinofsky hoogstpersoonlijk voor de meest radicale omwenteling van het Windows-platform en is Facebook-directeur Mark Zuckberg uitgegroeid tot een tegenstander om rekening mee te houden.

Het leukste verhaal in deze reeks is dat van gameslegende Peter Molyneux, die in 2012 de moed kon opbrengen om van voren af aan te beginnen met een ambitieus en mysterieus project. We zijn benieuwd of deze figuren volgend jaar een even grote rol zullen spelen.

De boeven
De schrik van Hollywood
Naaktfoto’s van jezelf nemen met een smartphone is geen goed idee, vooral niet als je beeldschoon en beroemd bent. GQ schrijft over de hacker die privéfoto’s van de Hollywood-sterren stal en ze de stuipen op het lijf jaagde.

Trol met heldenstatus
Nathan Myhrvold is niet makkelijk thuis te brengen. Hij is de oprichter van Microsoft Research, gepassioneerd fossielenjager, maar hij is ook een van de meest beruchte patenttrollen ter wereld. Een wonderlijk kijkje in de keuken van de surrealistische wereld van softwarepatenten.

Het verhaal van de hackergod
Hackers zijn de afgelopen jaren een bekend verschijnsel geworden in de techwereld, maar zelfs Anonymous deed niet zo veel stof opwaaien als George Hotz, de man die zowel de iPhone als de Sony Playstation 3 wist te kraken.

Structuur van chaos
Wired doet een heldhaftige poging om de structuur van Anonymous in kaart te brengen en kijkt naar zijn meest beruchte leden en aanvallen.

De leiders
Op de bank met Larry Page
Een van de twee oprichters van het machtige Google laat iets meer van zichzelf zien in dit interessante lange interview met Business Week.

Zuck wordt volwassen
Nu Facebook naar de beurs gaat, wordt het ook tijd om zijn jonge oprichter eens serieus te nemen. NY Mag maakt de balans op en vraagt zich af of Mark Zuckerberg geluk heeft gehad of van begin af aan dit succes heeft gepland.

Sinofsky’s wil is wet
Steven Sinofsky won de afgelopen jaren flink aan invloed door zijn successen als hoofd van Office en Windows. Maar is hij wel de juiste man om ooit Microsoft te leiden? Portret van een complexe persoonlijkheid.

Stampvoetend Yahoo redden
Marissa Mayer, de nieuwe baas van Yahoo, heeft nooit een dag tegenslag gekend. Zij is gewend haar zin te krijgen, maar lukt het haar ook om het tij te keren voor het noodlijdende Yahoo?

De genieën
Britse appelen
Ontwerper Jonathan Ive is, meer nog dan Tim Cook, het gezicht geworden van Apple na het overlijden van Steve jobs. Een interview over hoe Brits zijn ontwerpstijl wel niet is.

Eerbetoon aan papa Commodore
NRC Handelsblad laat uitstekend zien waarom Jack Tramiel, de onlangs overleden grote man achter de Commodore 64, zo belangrijk was in de computerwereld.

XKCD in vlees en bloed
Weinigen weten de belevingswereld van de geek zo treffend te vangen als Randall Munroe, de man achter XKCD. The Atlantic zat met hem om de tafel en vroeg hem het hemd van het lijf.

Geïnspireerd door satire
Gameslegende Peter Molyneux had geld en invloed, maar kreeg ook bakken kritiek van zijn gebruikers. Een satirische Twitter-account bracht hem er toe om weer vanaf nul te beginnen.


 

2012artikelenbesteinterviewlanglezersleeslijstlongreadspersonenprofielweekend

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken