Nieuws

Slideshow: CES Unveiled

Op CES zijn niet alleen de grote merken present. Ook heel wat kleinere maar daarom niet minder interessante fabrikanten tonen en demonstreren er hun nieuwste producten.

Multi-boomboxsysteem
Soul kennen we vooral van z"n lijn trendy hoofdtelefoons ondersteund door slimme marketing rond Usain Bolt en Evi van Acker. Maar ze hebben ook een boombox-achtige product in het verschiet. Deze Party in a Box (PiaB) heeft een iPad/iPhone-dock, lust Bluetooth apt-X-streams en stuwt muziek naar buiten via acht speakers. Maar het unieke is dat je de PiaB draadloos kan koppelen aan maximaal zeven andere units en op die manier muziek kan streamen, waardoor het een … multiroom-boomboxsysteem wordt.
 

[related_article id=”161563″]


Zingend jasje voor je iPhone
Kubxlab had vroeger een kleine hit met een horlogeband voor de iPod nano. Maar toen Apple de nano drastisch van vorm veranderde, zat het bedrijf zonder product om te verkopen. Toen hebben ze maar deze Ampjacket bedacht: een case voor de iPhone of iPad die door zijn vorm het geluid van de telefoon of tablet versterkt. Een beetje als een megafoon dus, en daardoor heeft hij ook geen stroombron nodig.
 


Jongo-familie breidt uit
De Jongo-familie van Pure krijgt op CES een paar nieuwe telgen. Het waren wellicht al de meest kleurrijke multiroomspelers te wereld, en nu komt er ook een grote actieve speaker en een streamer die je aan een versterker kan hangen bij. De Jongo-spelers kan je via Bluetooth met muziek bevoorraden of je kan opteren om lokaal te streamen vanaf een pc of NAS. Ook de bijhorende app vinden we de moeite waard.
 

(Tsj)iLP
Veel nieuwe producten zagen we niet bij Ion, vooral updates die hun 30-pins Apple-connector inruilen voor de nieuwe Lightning-adapter van de iPhone 5 en iPad mini. Dat is bijvoorbeeld het geval voor deze iLP Lightning, een draaitafel met dock waarmee je een elpee direct als mp3’s op je tablet kan rippen.
 


Slimme inbouwschakelaars
Smartphones praten tegenwoordig met alles en iedereen, maar toch zijn er nog niet zoveel oplossingen om je verlichting te bedienen vanaf een telefoon. Belkin is er echter klaar voor, en lanceert de Wemo – een inbouwschakelaar die je via een app bedient. Die app kan meerdere lichtschakelaars aansturen. Elke schakelaar krijgt zijn voeding via het lichtnet en bevat een Wi-Fi-ontvanger. Echt veel kosten ze niet – 49 dollar per stuk – al kan de totale kost wel oplopen als je een heel huis wil voorzien van deze schakelaars. Nu al in de VS verkrijgbaar, maar pas tegen het jaareinde bij ons.
 


Deze weerman ziet de cloud al hangen
Weerstations zijn niets nieuws, maar het Personal Urban Weather Station van Netatmo heeft wel iets extra te bieden. Het systeem meet niet alleen de temperatuur, luchtdruk en vochtigheid maar ook de kwaliteit van de lucht, het CO2-gehalte en het geluidsniveau.

De set bestaat uit twee knappe aluminium behuizingen, een voor binnenshuis en een voor buitenshuis. Een iOS- of Android-app geeft je toegang tot een volledig overzicht van de metingen, inclusief grafieken met een historiek. Bovendien geeft de app ook tips. Als de CO2 waarde boven een bepaalde drempel gaat krijg je bijvoorbeeld de raad een raam open te zetten.

Bij de installatie kan je opteren om deel uit te maken van een publiek netwerk ("Netatmo Urban Weather"), een door de gemeenschap gecreëerd overzicht van weer en luchtkwaliteit en lawaainiveaus.

De set is beschikbaar voor ongeveer 150 euro.
 

Nectar voor je mobiele gadgets
Batterijen zijn het grote probleem van al onze draagbare apparaten. Ze gaan gewoon niet lang genoeg mee. Een oplossing die het equivalent heeft van 10 herlaadbeurten, of waarop je apparaat ongeveer twee weken werkt, lijkt dan ook te mooi om waar te zijn.

De brandstofcell van Lilliputian Systems, Nectar, maakt het echter waar. Het apparaat is ongeveer zo groot als een stevig gevulde portefeuille, laadt alle USB-compatibele apparaten en werkt met eenvoudig te wisselen "pods". Eens de pod leeg is, haal je hem uit de cel, werp je hem weg en vervang je hem door een nieuwe pod.

Goedkoop is het helaas niet: het systeem kost 300 US dollar en per pod betaal je 10 US dollar. Voor de doorsnee consument lijkt ons dat nogal duur, maar de verstokte eenzame reiziger is er wel mee geholpen. Vanaf de zomer beschikbaar is de Nectar beschikbaar, voorlopig enkel in de US.
 


Flexibele touchsensor in filmformaat
Atmel kreeg voor zijn Xsense flexibele touchsensor een 2013 CES Innvations Award. Het is een extreem dunne en flexibele film-gebaseerde touchsensor die aanraakgevoelige schermen naar het volgende niveau zal tillen. Niet alleen worden de producten er weer dunner, lichter en energiezuiniger door, maar de flexibele aard laat designers ook toe volledig nieuwe schermconcepten te gebruiken.
 


Inspector Gadget
Frequente reizigers hebben het ongetwijfeld al meegemaakt: je staat vruchteloos aan de bagageband van de luchthaven te wachten maar je koffer daagt niet op. Met Trakdot weet je nu waar je bagage zich bevindt.

Het systeem werkt op twee AA-batterijen en gebruikt GSM-signalen om zijn locatie te bepalen. Daarvoor beschikt het over een ingebouwde SIM en betaal je een abonnement van 13 US dollar per jaar. Op je smartphone zie je waar je koffer zich bevindt.

Het systeem is ook slim genoeg om te detecteren wanneer je bagage opstijgt of landt. En eens ze dicht genoeg in je omgeving komt (minder dan 10 meter), kan je aan de hand van Bluetooth je bagage localiseren.

Trakdot is beschikbaar vanaf de lente en kost 50 US dollar.
 

2013accessoireampjacketatmelbelkincesilp lightningionjongokubxlablilliputian systemsmobielnectarnetatmooverzichtpiabpureslideshowsoultrakdotwemoxsense

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken