Nieuws

Hotmail doorheen de jaren

Microsoft heeft deze week officieel een punt gezet achter Hotmail. Een terugblik op een van de eerste gratis webmaildiensten.

Microsoft heeft deze week officieel een punt gezet achter e-mailservice Hotmail, en hevelt alle gebruikers over naar Outlook.com. Het betekent meteen ook het einde van een van de meest bekende internetmerken.

Hotmail werd in de zomer van 1996 gelanceerd door Sabeer Bhatia en Jack Smith, en was daarmee een van de eerste webmaildiensten. Met meer dan 360 miljoen gebruikers werd het een van de meest gebruikte e-maildiensten ter wereld.

[related_article id=”161452″]

De naam Hotmail werd gekozen uit de vele mogelijkheden die eindigen op “-mail” en de letters “HTML” bevatten – de codeertaal die achter alle webpagina’s verscholen zit. Om dit te benadrukken werd de naam oorspronkelijk als HoTMaiL gespeld.

Eind 1997 had Hotmail al miljoenen gebruikers, en werd het ingelijfd door Microsoft voor een bedrag van zo’n 400 miljoen dollar. Microsoft herdoopte de dienst MSN Hotmail, en zou dat in 2006 opnieuw veranderen naar Windows Live Hotmail.

Toen Hotmail pas begon kreeg je bij een gratis e-mailaccount een inbox met 2MB opslagruimte. Doorheen de jaren is die omvang toegenomen tot 2GB en 5GB, en uiteindelijk werd de opslag zelfs onbeperkt, naar het voorbeeld van grote concurrent Gmail.

Met de komst van Windows Live – dat verschillende internetdiensten omvat – was het in 2006 eigenlijk al Microsofts bedoeling om het merk Hotmail te laten verdwijnen. Maar door verwarring bij gebruikers besloten ze toch nog wat langer aan de naam vast te houden.

Nog eens zeven jaar later komt er dan toch een einde aan het bekende Hotmail-merk. Microsoft zet alle Hotmail-gebruikers over naar de nieuwe webmaildienst Outlook.com. Tegen de zomer van 2013 zouden alle gebruikers moeten gemigreerd zijn.

geschiedenishotmailmicrosoftmsn hotmailnieuwsoutlook-comwebmailwindows live hotmail

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Het is Black Friday bij bol.com!

Het is Black Friday bij bol.com!

Deals scoren