Nieuws

Acer lanceert Aspire R7 met innovatief Ezel-scharnier

Acer springt vol op de kar van Windows 8-hybrides met de Aspire R7. Hij is groot, log, en toch boeiend dankzij een bijzonder scharnier.

Tijdens een wereldwijde voorstelling in New York introduceert Acer de Aspire R7, een laptop die ook dienst doet als All-In-One en tablet. Volgens Acer is een laptop met aanraakscherm onnatuurlijk omdat tussen jou en het scherm nog een touchpad zit. Dankzij Acers eigen "Ezel"-scharnier plaats je het scherm meer op de voorgrond en krijgt het touchpad een andere plaats achter het toetsenbord.



Omgekeerde wereld

Een touchpad dat boven het toetsenbord staat is een logische keuze als je een aanraakscherm hebt, maar ik stel me de vraag of de Aspire R7 nog wel vlot typt. Er is namelijk geen polssteun meer onder het toetsenbord nu het touchpad is verhuisd. Op de schoot typen zit er niet meer in, maar daarvoor is de R7 sowieso te groot. In mijn ogen vult de R7 het gat tussen een desktopvervanger en een All-In-One.

[related_article id=”152275″]

Dankzij een magneet onderaan het scharnier open en sluit je deze hybride als een laptop. Zet je wat meer druk bovenaan het scherm, dan lost de magneet en tover je de Aspire R7 in een handomdraai om tot een tablet of All-In-One. Het scharnier lijkt me behoorlijk stevig, maar het kantelen verloopt behoorlijk stroef.



Geen lichtgewicht

Acer demonstreerde ook een opstelling waar je een laptop gebruikt, en met een kanteling van 180 graden de persoon tegenover je ook een beeld gunt. Een leuk idee, alhoewel ik me afvraag hoe dikwijls deze situatie in de praktijk voorkomt. Leuke extra: wanneer je het scherm 180 graden kantelt, wisselen de stereo luidsprekers ook. Een grappig detail waar Acer blijkbaar belang aan hecht.

Het Full HD-scherm ziet er heel goed uit met mooie kleuren en heeft een uitstekende kijkhoek. Ondanks dat het scherm 15,6 inch is, lijkt hij groter wanneer ik hem vast heb. Met een gewicht van 2,4 kg is hij niet bepaald een lichtgewicht, maar het zou me verbazen als je dit toestel in huis haalt om veel onderweg te gebruiken.


Naast twee SSD"s, 120 en 256 GB, biedt Acer de Aspire R7 ook aan met een klassieke harde schijf van 500 GB tot 1 TB.

Pittige prijs

Voor de grafische chip kan je kiezen tussen de geïntegreerde HD 4000 Graphics van Intel, of de veel krachtigere Nvidia GeForce GT 750M.

Van alle toestellen dat Acer vandaag heeft getoond, is de Aspire R7 zonder twijfle de meest opvallende. Het scharnier doet wat denken aan Dell"s XPS 12, maar dan met een andere plaatsing van het touchpad . Er is voorlopig enkel de Amerikaanse instapprijs bekend van 999 dollar, wat me tamelijk fors lijkt voor deze machine. Er is voorlopig nog geen Europese prijs beschkbaar. Vanaf 14 mei vind je de Aspire R7 in de winkel.

 

Specificaties:

  • Intel Core i7-3537U of i5-3337U
  • Tot 12 GB DDR3 RAM
  • 15,6 inch Full HD IPS
  • Intel HD 4000 of Nvidia GeForce GT 750M
  • 4 stereo speakers
  • HDD: 500 GB – 1 TB of SSD 120 GB – 256 GB
  • 802.11 a/b/g/n
  • 2,4 kg
acer aspire r7acertouchezel hingehardwarenieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen