Evernote krikt beveiliging op met drie nieuwe tools

Notitiedienst Evernote heeft haar beveiliging opgekrikt met drie nieuwe maatregelen om de privacy van haar gebruikers te vrijwaren.

De populaire notitiedienst Evernote heeft drie nieuwe beveiligingsmaatregelen ingevoerd om de bescherming van haar gebruikers te garanderen.

In maart werd de notitiedienst het slachtoffer van hackers die accountgegevens van haar gebruikers wisten te ontfutselen. Om die situatie in de toekomst te vermijden, heeft Evernote haar beveiliging verder opgekrikt.

De nieuwe maatregelen zijn tweestapsverificatie, geautoriseerde applicaties en toegangsgeschiedenis. We belichten ze alledrie van naderbij.

[related_article id=”158578″]

Tweestapsverificatie

Met tweestapsverificatie is je account nog steeds veilig wanneer iemand er toch in zou slagen om je wachtwoord te bemachtigen. Naast een wachtwoord wordt er immers ook een verificatiecode vereist om in te loggen. Die ontvang je via een sms of app op je telefoon.

De tweestapsverificatie is optioneel en zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van Evernote Premium en Evernote Business. Op een later tijdstip zal de beveiligingsmaatregel naar alle gebruikers worden uitgebreid.

Geautoriseerde applicaties

Wanneer je een Evernote-app opent, hoef je niet telkens opnieuw in te loggen, de eerste keer volstaat. Dat is handig om snel je taken uit te voeren, maar wanneer je smartphone of computer in de verkeerde handen valt, liggen je gegevens voor het grabbelen.

Met geautoriseerde toegang, moet je alle apps en diensten die verbonden zijn met je Evernote-account expliciet toegang geven tot je gegevens. Wil je die toegang opzeggen, dan kan dat met één klik vanuit de webinterface van Evernote. Er moet dan opnieuw een wachtwoord ingegeven worden om opnieuw toegang te krijgen.

De geautoriseerde toegang is meteen voor alle gebruikers beschikbaar.

Toegangsgeschiedenis

Ten slotte kan je vanaf nu ook nagaan wanneer en vanaf waar je account werd benaderd in de afgelopen dertig dagen. Als je denkt dat iemand zichzelf onrechtmatige toegang tot je account heeft verschaft, kan je dat in deze toegangsgeschiedenis nakijken.

Ook toegangsgeschiedenis is meteen voor alle gebruikers beschikbaar.

Beveiligingbeveiligingevernotehacknieuwsprivacytweestapsverificatiewachtwoord

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken