Verbeterde Surface 2 vanaf 22 oktober bij ons
De goedkoopste ARM-gebaseerde Surface 2 met 32GB opslag zal 429 euro kosten en die met 64GB kost 529 euro. De vorige versie van de Surface RT blijft ook te koop aan 329 euro (32GB) en 429 (64GB). Voor de Surface Pro met een Intel-processor zal je 879 euro neertellen en de versie met 512GB maakt je meteen 1.779 euro lichter. Van de Pro is de oorspronkelijke versie niet meer te krijgen.
In die prijzen zit 200GB extra opslag op SkyDrive voor twee jaren en een jaar gratis internationele gesprekken met Skype.
[related_article id=”161452″]
België en Nederland zijn bij de eerste 22 landen waar de Surface 2 gelanceerd zal worden vanaf 22 oktober.
De RT-versie meest vernieuwd
De Surface Pro met Intelprocessor is niet hard veranderd. De processor is een beetje krachtiger geworden tegenover de vorige versie en het blijft een Core i5. Het is de Surface RT waar voor deze tweede versie het hardst aan gesleuteld is.
De "RT" van Surface RT valt weg. Het toestel met ARM-processor gaat gewoon Surface 2 heten en draait net als zijn voorganger op Windows RT. De Surface 2 is lichtjes dunner geworden en heeft een 1.7GHz Nvidia Tegra 4-processor en een scherm dat een hogere resolutie heeft als voorheen. Zowel de Surface Pro 2 als de Surface 2 hebben een scherm met resolutie van 1.920×1.080 pixels dat ook nog eens betere kleuren zou moeten weergeven. De beide camera’s op het toestel hebben ook een upgrade gekregen naar 3,5MP front en 5,0MP achter, wat het aangenamer maakt om te skypen.
De Surface 2 is lichter van kleur geworden. Er is geen zwarte versie meer, maar eentje die grijs/zilver/magnesium is.
Het logo op de achterkant vermeldt enkel ‘Surface’, een trucje dat ook met de Xbox is uitgehaald: strategische de naam Microsoft verbergen. De ingebouwde standaard kan je nu in twee hoeken zetten. De originele voet maakte het scherm moeilijk leesbaar als je het te laag zette. Dat euvel is nu verholpen.
Dunner toetsenbord
Het beste deel van de oorspronkelijke Surface zijn de optionele toetsenborden. Beide hebben een upgrade gekregen. De Touch cover met dunne aanraaktoetsen is een derde dunner geworden, maar het is ook stijver gemaakt om ook op niet-vlakke ondergrond bruikbaar te zijn. In plaats van één sensor onder elke toets heeft het nu veel meer sensoren, wat het makkelijker maakt om te typen, maar ook handgebaren toelaat.
De Type cover is ook dunner gemaakt. En er is een tweede versie die een batterij heeft (en dus weer een beetje dikker is dan oorspronkelijk). Die moet de autonomie van het toestel flink helpen.
(Beelden:CNet)