Nieuws

Samsung lanceert Galaxy Camera 2 met Android 4.3

Samsung blijft inzetten op de slimme camera en lanceert nu de Galaxy Camera 2, die draait op Android 4.3.

De markt voor slimme camera’s is nog altijd relatief klein, maar Samsung lijkt vastberaden om daar verandering in te brengen. Vlak voor de start van de Consumer Electronics Show in Las Vegas, lanceert de fabrikant zijn nieuwe Galaxy Camera 2.

De Galaxy Camera 2 wijkt echter niet zo erg veel af van zijn voorganger. Hij beschikt over dezelfde groothoeklens met 21x zoom en dezelfde 16 megapixelsensor. Ook het grote 4,8 inch HD-aanraakscherm blijft bewaard.

[related_article id=”160734″]

Het nieuwe model heeft wel meer de uitstraling van een camera gekregen dankzij zijn retro look met imitatieleer en metalen rand. De camera draait op Android 4.3 Jelly Bean en kan daardoor alles wat je ook met een Androidsmartphone kan.

Samsung heeft de Galaxy Camera 2 van een 1,6 GHz quadcore-processor en 2 GB RAM voorzien. Standaard beschikt hij over 8 GB intern geheugen, maar dat kan je uitbreiden met een geheugenkaartje. Naast wifi wordt ook NFC ondersteund, zodat hij makkelijk kan koppelen met NFC-compatibele apparaten. De camera haalt zijn energie uit een 2.000 mAh-batterij, een welgekomen upgrade ten opzichte van de vorige generatie.

Samsung heeft voorlopig nog niets gelost over de prijs en beschikbaarheid van de Galaxy Camera 2. De originele Galaxy Camera kreeg een prijskaartje van 499 euro en het lijkt niet zo bijster vreemd dat Samsung deze adviesprijs zal aanhouden. Meer details komen we vast en zeker volgende week te weten tijdens CES 2014 in Las Vegas.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business