Nieuws

Samsung Galaxy-telefoons kwetsbaar voor toegang van buitenaf

Er is een te misbruiken achterpoort ontdekt in de software op de Galaxy-toestellen van Samsung.

Softwareontwikkelaar Replicant claimt dat de Galaxy-reeks van Samsung te maken heeft met een ingebouwd beveiligingslek. Data op het toestel zouden van op afstand toegankelijk zijn voor individuen met slechte bedoelingen.

Het probleem ligt volgens Replicant bij het gebruik van twee processoren in de smartphones en tablets. Eén processor neemt het draaien van het OS en de apps voor zijn rekening, terwijl een tweede rekenkern instaat voor communicatie naar en van het toestel.

[related_article id=”161920″]

De tweede processor draait niet op Androidsoftware maar op software van Samsung zelf, en daarin zou zich ongewild een achterpoortje bevinden. Daardoor kan de controle van de modem van op afstand overgenomen worden, met verstrekkende gevolgen. In theorie kan iemand via de achterdeur met lees- en schrijfprivileges in het telefoongeheugen rondneuzen.

Of de softwarefout een Galaxy-toestel onmiddellijk omtovert tot een zeef valt te betwijfelen. Ontwikkelaar Replicant specialiseert zich immers in het ontwikkelen van gratis Androidsoftware en natuurlijk zou zijn software het probleem met de Galaxy’s oplossen. De ernst van de situatie moeten we dus mogelijk met een korreltje zout nemen.

achterpoortBeveiligingbeveiliginggalaxyhackernieuwsreplicantsamsungsmartphonesoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen