Nieuws

Heartbleed heeft ook positief effect

De Heartbleed-bug heeft één groot voordeel gehad. Deze heeft heel wat consumenten ertoe gebracht om eindelijk hun wachtwoorden eens te veranderen en om met tweefactorauthenticatie te beginnen.

De veelbesproken Heartbleed-bug heeft een extra nadelig effect gehad doordat systeembeheerders hun servers verkeerd hebben geüpdatet, meldden we gisteren. Maar het lek in OpenSSL heeft ook een positief effect.

Toen de Heartbleed-bug begin april met veel fanfare en doemscenario’s in de media werd gebracht, reageerden ook veel consumenten verschrikt. Ze namen de bedreiging serieus en besloten om zichzelf te beschermen met een nieuw wachtwoord of een extra beveiligingsstap naast hun wachtwoord.

[related_article id=”161920″]

Na de bekendmaking van Heartbleed zag Facebook een piek in het aantal wachtwoordresets. Ook Login Approvals, Facebooks versie van tweefactorauthenticatie waar de gebruiker een code moet ingeven als hij voor het eerst op Facebook inlogt van een nieuw apparaat, werd heel wat vaker gebruikt.

Wachtwoordbeheerders populair
Ook wachtwoordbeheerders, die wachtwoorden van websites onthouden voor de gebruiker, zijn als gevolg van de bug heel wat populairder geworden. De app 1Password steeg kort na de aankondiging van Heartbleed als een raket tot in de top tien in de App Store van Apple. Daarna viel 1Password al snel terug naar plaats 67, maar dat was nog altijd hoger dan tevoren.

Terwijl bugs normaal alleen onder IT’ers besproken worden, kwam Heartbleed zelfs in niet-gespecialiseerde nieuwsmedia uitgebreid aan bod. Veel gebruikers die niet zo onderlegd zijn in technologie zijn daardoor na gaan denken over hoe ze met wachtwoorden omgaan.

In samenwerking met Smartbiz.be.

Beveiligingbeveiligingbugheartbleednieuwsopenbronopenssltweefacorauthenticatiewachtwoorden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Het is Black Friday bij bol.com!

Het is Black Friday bij bol.com!

Deals scoren