Nieuws

Roetsj van ‘s werelds hoogste duikachtbaan in VR

De achtbaan is momenteel nog onder constructie, maar je kan nu al een ritje maken op de duizelingwekkende Valravn in virtual reality.

In 2016 zal de Valravn achtbaan in Cedar Point, Ohio opengaan, maar zij die nu al een ritje willen verzilveren kunnen zich verlaten op virtual reality. Er is een app op zowel Android als iOS te vinden onder de naam Cedar Point VR die de ervaring via een VR-bril op je smartphone brengt.

De Valravn is vernoemd naar raven uit de Deense mythologie, vogels die superkrachten kregen nadat ze gesneuvelden op een slagveld verorberde. De achtbaan verpulvert verschillende records in zijn categorie: het tegelijkertijd de langste, snelste en hoogste duikachtbaan ter wereld en haalt een snelheid tot 120 km per uur. Een duikachtbaan heeft het specifieke kenmerk dat net voor de compleet verticale val naar beneden het karretje even remt om de inzittenden een goed zicht te geven op wat hen te wachten staat. Bij de Valravn is dat een duik van 65 meter naar de grond, gevolgd door nog wat zwaartekrachtbezwerende bochten.

De Valravn-app heeft wel één vreemd aspect: tijdens de virtual reality rit zijn er geen passagiers te vinden in het karretje, maar op de audio hoor je wel de kreten en schreeuwen van inzittenden.

achtbaanAndroidCedar Point VRiosontspanningValravnvr

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen