Nieuws

Toshiba Dynapad betreedt arena hybride laptops

Toshiba lanceert een vernieuwde versie van de Dynapad, een hybride laptop. Het bedrijf maakt zich sterk dat de computer zich door unieke kwaliteiten staande zal houden in een stevig beconcurreerde markt.

Japans bedrijf Toshiba heeft vandaag de nieuwste versie van zijn twee-in-een laptop Dynapad voorgesteld. De Dynapad heeft alvast sterke concurrentie te duchten van de Microsoft Surface Pro 4, de iPad Pro en nog enkele andere producten die staan te trappelen om een aandeel in de hybride laptopmarkt te veroveren.

Intuïtieve pen

Toshiba stelde op IFA 2015 in Berlijn al een prototype voor van de Dynapad, en kan vanaf vandaag voorbesteld worden door gebruikers in Japan. Het bedrijf maakt zich sterk dat hun hybride laptop, die ze standaard met Windows 10 leveren, enkele unieke functies kan bieden aan kopers. Een van de belangrijkste is de speciale stylus. De Dynapad werkt samen met de Wacom Active Electrostatics Trupen die compatibel is met zowel Microsoft Office en Edge als Toshiba’s eigen zakelijke apps en een hoge drukgevoeligheid heeft. Die laatste zorgt ervoor dat gebruikers de stylus net zo kunnen hanteren op het computerscherm als ze zouden doen met een gewone balpen op papier.

Specificaties

Dynapads 12-inch touchscherm bezit een 1920 x 1280 resolutie en is bedekt met een anti-reflectie- en anti-vingerafdruklaag. Toshiba stelt dat het tabletonderdeel van de laptop het dunste en lichtste product is dat je momenteel op de markt kan vinden in zijn grootte, met een gewicht van 569 gram en een dikte van 6,6 millimeter. De binnenkant huist een 1,44 GHz Intel Atom processor en 4 GB RAM.

De hybride laptop zal in het eerste kwartaal van 2016 in de Verenigde Staten en Europa beschikbaar zijn. Een concrete richtprijs voor onze contreien is er nog niet, maar tijdens de lancering in Japan gaat de Dynapad voor ongeveer 1080 dollar over de toonbank, exclusief btw.

businessdynapadhybride laptoptoshiba

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen