Een derde van Android-gebruikers heeft geen lockscreenbeveiliging
Android ligt al langer onder vuur om zijn slechte updatesysteem. Google is niet noodzakelijk slecht in het snel ontwikkelen van een patch nadat een lek in het OS is ontdekt, maar het duurt wel lang alvorens deze patch de eindgebruiker bereikt. Dit komt doordat Google slechts controle heeft over zijn eigen Nexus-toestellen. Wie vlijtig gebruik maakt van een ander merk van smartphone heeft daarentegen geen idee of zijn toestel alle nodige patches heeft ontvangen.
[related_article id=”176096″]Hierdoor bevat maar liefst 90 procent van alle Android-toestellen minstens één kritieke lek en draait 32 procent nog steeds op versie 4.0 of lager. Toestellen met deze verouderde software lopen een hogere kans om gehackt te worden doordat belangrijke beveiligingssystemen die beschikbaar zijn in latere versies van Android ontbreken.
Uit een nieuwe studie van authenticatiebedrijf Duo Security blijkt echter dat ook Android-gebruikers verantwoordelijk zijn voor veel veiligheidsproblemen. De verschillende veiligheidsfuncties van Android worden namelijk vaak niet ingeschakeld door gebruikers. Zo zou volgens het bedrijf een derde van Android-gebruikers geen enkele vorm van lockscreenbeveiliging gebruiken. Ook wordt er bij 92 procent van Android-toestellen geen gebruik gemaakt van pre-boot passcode-encryptie en zijn vijf procent van de toestellen jailbroken.