Nieuws

Lenovo lanceert Moto Z met modulaire achterkant

Ook Lenovo springt op de kar van modulaire smartphones met de nieuwe Moto Z. Het kiest daarbij voor een eenvoudigere aanpak dan de concurrentie.

Naast de Phab2 Pro, de allereerste augmented reality-smartphone voor consumenten, heeft Lenovo tijdens Tech World in San Francisco ook de nieuwe Moto Z gelanceerd. Net als de LG G5 en Project Ara van Google, kiest Lenovo met de Moto Z voor een modulair design met verwisselbare achterkanten onder de noemer Moto Mods.

[related_article id=”181943″]Los van het modulaire aspect, is de Moto Z in eerste instantie een uitstekende smartphone. Het nieuwe vlaggenschip van Lenovo heeft een 5,5 inch WQHD-amoledscherm, draait op een Snapdragon 820 met 4 GB RAM en komt in versies met 32 of 64 GB opslagcapaciteit, uitbreidbaar met een geheugenkaart. Achteraan zit een 13 megapixelcamera met een f/1.8-lens  en optische beeldstabilisatie. Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner en de batterij heeft een capaciteit van 2.600 mAh

Op zichzelf is de Moto Z één van de dunste smartphones van het moment, amper 5,2 millimeter. Om dat te kunnen bereiken, heeft Lenovo onder meer afscheid moeten nemen van de audiojack. Wi je een koptelefoon aansluiten, dan moet je dus beroep doen op de USB C-aansluiting of bluetooth. Je kan de telefoon in principe gewoon zo uit de doos gebruiken, maar het idee is natuurlijk dat je er achteraan een extra module op vastklikt. In praktijk zal de smartphone meestal dus dikker uitvallen, afhankelijk van het formaat van de module.

Moto Mods

De modules klikken via vier magneten vast op de achterkant van de smartphone. De communicatie met de telefoon gebeurt via een systeem van 16 connectors die meer dan 50 interfaces ondersteunen. In tegenstelling tot het systeem van LG, zijn de modules hot swappable, wat betekent dat je ze kan verwisselen zonder dat je daarvoor het toestel moet uitschakelen. Lenovo heeft samengewerkt met een aantal partners om vanaf de lancering al enkele modules beschikbaar te hebben, en er ligt al een roadmap klaar voor toekomstige modules. Daarnaast worden ontwikkelaars uitgenodigd om zelf aan de slag te gaan en toepassingen te bedenken. Het bedrijf heeft daarvoor een ontwikkelaarskit die vanaf deze zomer beschikbaar zal zijn.

Moto Insta-Share Projector

Tot de eerste modules behoren onder meer een picoprojector om content van je smartphone in groot formaat te projecteren (tot 70 inch in 480p-resolutie) , een luidspreker in samenwerking met JBL en een externe batterij met een capaciteit van 2.220 mAh. Daarnaast zijn er ook verschillende covers beschikbaar om je telefoon een ander uiterlijk te geven, vergelijkbaar met hoe dat nu reeds mogelijk is via Moto Maker. Bij aankoop van een Moto Z krijg je alvast één style cover meegeleverd. Over de prijs van de andere modules werd nog niet gecommuniceerd.

JBL Boost Mod

Het doel van Lenovo is om een heel ecosysteem van modules op te bouwen rond de Moto Z. Om ervoor te zorgen dat modules die nu worden gemaakt ook met toekomstige versies van de Moto Z compatibel zijn, maakt Lenovo de belofte om het formaat van de telefoon ongewijzigd te laten in toekomstige versies.

Moto Z Force

Naast de gewone Moto Z, lanceert Lenovo ook een Moto Z Force. Die heeft heel wat functionaliteiten gemeen, maar beschikt over een betere 21 megapixelcamera, een onbreekbaar scherm en een batterij van 3.500 mAh. Daardoor is de Moto Z Force iets dikker, met 7 millimeter.

Beschikbaarheid

De Moto Z  wordt in september wereldwijd gelanceerd, samen met de eerste modules. Over de prijs wilde Lenovo nog niets vertellen en ook de prijszetting van de modules is voorlopig nog een vraagteken. De Moto Z Force hangt exclusief aan Verizon vast in de Verenigde Staten tot dit eindejaar, dus daarop moet je nog wat langer wachten.

lenovomobielmodulairmoto modsmoto zsmartphonetech world 2016

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken