Nieuws

LG en volkswagen gaan samen slimme auto’s bouwen

LG en Volkswagen slaan de handen in elkaar om een softwareplatform te ontwikkelen dat het mogelijk maakt om vanuit je auto je slimme huishoudapparaten te bedienen.

Elektronicafabrikant LG en autobouwer Volkswagen hebben een samenwerking afgesloten om in de komende jaren nieuwe software te ontwikkelen die auto’s slimmer maakt. Het tekenen van de officiële papieren vond plaats in het hoofdkwartier van Volkswagen in Wolfsburg.

 Naadloos leven

“Het doel van het platform is om, gebruik makend van de laatste cloudtechnologie, chauffeurs een naadloos digitaal leven aan te bieden met toegang tot functies zoals smart home-toestellen en lokatiegebaseerde diensten vanuit hun voertuig,” zo verklaren de bedrijven in hun persmededeling.

Concreet beloven LG en Volkswagen samen te werken aan platform dat het mogelijk maakt om vanuit je wagen slimme apparaten in je huis aan te sturen, van lichten tot het beveiligingssysteem. Verder willen de bedrijven ook een notificatiesysteem ontwikkelen dat chauffeurs op een ‘intuïtieve en veilige manier’ meldingen levert en optimale suggesties kan geven voor “real-time situaties”. Tot slot slaan ze ook de handen in elkaar om infotainment-technologie voor auto’s naar een hoger niveau te tillen.

Het partnership tussen LG en Volkswagen is dus niet gericht op zelfrijdende software. Misschien dat VW hoopt dat de samenwerking uiteindelijk tot de elektrische conceptwagen zal leiden die de autobouwer in het begin van dit jaar showde op CES.

businessConnected Cariotlgvolkswagen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen