Belgen op MWC: Formyfit is een professionele trainer in een app
Wie vandaag de dag een sport-app wil uitbrengen, moet door een mijnveld. De concurrentie is moordend en met grootheden als Runkeeper, Endomondo, Runtastic of Strava valt niet te concurreren. Deze apps hebben allemaal één ding gemeen: sportactiviteiten registeren met daarna een overzicht van je prestaties. Tof om mee te starten, maar wat moet je daarna? Formyfit heeft daar een antwoord op.
Professionele begeleiding
Op het Belgische paviljoen van MWC staat Formyfit, een Belgische start-up die meer wil doen dan een sport app maken. COO en co-founder Laurent Baijot: “De huidige sport-apps tonen perfect wat het resultaat is van je work-out, maar daar stopt het. Formyfit geeft ook weer wat je hebt gedaan, maar heeft daar bovenop een persoonlijke trainerfunctie die je echt beter kan maken. Of je nu getraind bent of net wil starten, vermageren of verbeteren, onze app kan met elk type profiel overweg.”
Om Formyfit vorm te geven, heeft het bedrijf heel wat experts in het vak gecontacteerd. Binnen het bedrijf zelf zijn het ook rasechte sporters die weten wat professioneel begeleiding is. Laurent Baijot: “ We hebben een intensieve samenwerking met Fernand Brasseur, een bekende persoonlijke trainer die al meer dan 30 jaar zijn vak kent. Hoe meer profielen de app gebruiken, hoe meer gegevens de database ontvangt, hoe beter we alles kunnen bijsturen aan de hand van machine learning.”
Testproeven
De app stelt je eerst wat sportieve vragen om je profiel vorm te geven. Daarna krijg een test van 3 tot 6 minuten te verwerken, om je VO2Max-waarde te berekenen. Die test wordt elke drie tot vier weken herhaald, en wordt ook intensiever naargelang je sportieve profiel. Na elke test weet de app wat je sterktes en zwaktes zijn, je gemiddelde snelheid en hartslagzones. Je kan de app ook zonder hartslagmeter gebruiken en puur op snelheid meten, maar wie het serieus wil aanpakken koppelt best een bluetooth hartslagmeter aan zijn smartphone.
De app heeft ook een interessante functie die kan inschatten hoe realistisch je doelen zijn, en welke tijd je gaat lopen op bepaalde afstanden. Geen zin om altijd op je smartphone te kijken? De trainer spreekt in je oor wanneer je je tempo mag laten zakken, of net iets sneller mag lopen.
3 maanden gratis
Een persoonlijke trainer die je potentieel heel wat geld kan besparen is leuk, maar gratis kan zoiets natuurlijk niet zijn. Heel wat loopfuncties zijn gratis beschikbaar, maar trainingsschema’s, gesproken richtlijnen, personal coaching en progressiefeedback zijn gereserveerd voor een betalend abonnement.
Je kan de persoonlijke trainer gedurende een periode van 3 maanden gratis kan testen. Wij gaan vanaf vandaag aan de slag met de app. Afhankelijk van onze sportieve progressie, mag je binnen 1,5 tot 2 maanden een review verwachten.
Je kan de app gratis downloaden in de Play Store of App Store. De loop-functies zijn gratis, de personal trainer-optie kost maandelijks 10 euro of jaarlijks 100 euro. De eerste drie maanden zijn gratis.