Microsoft kondigt updates aan voor Outlook-gebruikers. Onder meer de Outlook-kalender, reminder voor afspraken en het maximaal aantal ontvangers worden onder handen genomen.


 

Het doel van de update is het verhogen van de productiviteit en beveiligen van zowel je privé als zakelijke gegevens. De nieuwe updates zijn beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-gebruikers, mobiele gebruikers en in de web-app.

 


Outlook kalender en e-mail

In de kalender zijn er betalingsherinneringen toegevoegd zodat je alle rekeningen op tijd betaalt. De functie voegt automatisch rekeningen toe aan de geplande events of analyseert facturen die via e-mail zijn ontvangen. Twee dagen voor de einddatum ontvang je een herinneringse-mail als de betaling nog niet is uitgevoerd.

 

Bovendien breidt Microsoft de ondersteuning bij het organiseren van vergaderingen verder uit. Zo biedt Outlook suggesties voor locaties en vergaderzalen bij het plannen. Verder is het nog makkelijker om je aanwezigheid door te geven door een simpele klik. Verder valt ook de beperking op het aantal ontvangers weg en is het mogelijk om evenementen binnen verschillende tijdzones te plannen.

 

Tenslotte wordt je Outlook-profiel automatische aangevuld met bedrijfsgegevens. Bovendien ondersteunt de proxyserver bedrijven die werken via het SOCKS-internetprotocol.

 

IOS en Android

Ook in de iOS- en Android-applicaties biedt Microsoft ondersteuning voor uitgebreidere functies. Zo kunnen gebruikers nu gesynchroniseerde mappen gebruiken om notities of documenten te bewerken via verschillende media.

 

Verder kan je nu ook foto’s maken van aantekeningen om meteen door te sturen met opmerkingen, contacten in groepen verdelen en toevoegen als favoriet, de groepsactiviteiten beter beheren en het duidelijk instellen van één zakelijk account zodat werk- en privégegevens niet worden verwisseld.