Dynamic AMOLED-handelsnaam wordt aangevraagd door Samsung C-Lab
Bij de vraag welke fabrikant er de grootste is als het gaat om OLED-panelen voor in smartphones, dan blijft er niet veel aders over dan te zeggen: Samsung. Je hebt verder nog LG en een aantal andere, en dan vooral ook kleinere, fabrikanten die OLED-schermen produceren – al kunnen deze allemaal niet tegen de bakken geld die Samsung kan investeren om zijn AMOLED-panelen steeds maar weer te verbeteren. Op 7 december heeft Samsung wederom een patent ingediend die de kwaliteit van de AMOLED-schermen moet gaan verbeteren, zo wordt er gedacht. Veel informatie wordt er echter niet gegeven; het patent, aangevraagd door Samsungs C-Lab, staat alleen bekend als ‘Dynamic AMOLED’.
Samsung heeft de aanvraag op 7 december ingediend bij het Britse UKIPO, overigens heeft Samsung dit zelf niet gedaan, maar juist Fieldfisher LLP, een advocatenkantoor die vaak voor Samsung aanvragen indient. De aanvraag bij de UKIPO (United Kingdom Intellectual Property Office) valt onder categorie 9, waar vooral smartphones, led-schermen en wearables onder vallen. Nu is het duidelijk waar deze technologie zich onder zal scharen, maar waar Samsung zich de afgelopen tijd mee bezig heeft gehouden is niet bekend. Samsung heeft op het adres van C-Lab, het bedrijfsonderdeel dat vaak experimenteert met nieuwe technieken, het patent aangevraagd – dat zou er dus op kunnen wijzen dat het nog geen levensvatbaar product is.
Samsung Galaxy S10
Speculaties doen de ronde dat het zou gaan om een nieuw type-paneel gaat voor de aanstaande Samsung Galaxy S10. Daar zijn nog geen bronnen voor opgebracht, dus ook zeker weten doen we niet. Mogelijk dat het van doen heeft met het vouwbare scherm in de S10, of juist een geheel nieuw type scherm in de S10 die we nog niet eerder hebben gezien van Samsung. De kans dat het gaat om een nieuw type scherm is echter vrij klein – het patent is nu pas ingediend, en de verwachting is dat Samsung al voor MWC 2019 een nieuw toestel gaat laten zien. Tegen die tijd is het patent mogelijk niet eens goedgekeurd – het bedrijf zou zelfs tegenstand kunnen krijgen, waardoor het genoodzaakt is om de techniek onder een andere naam door het leven te laten gaan.