Snapchat-gebruikers kunnen binnenkort muziek toevoegen aan posts
Het gelijknamige bedrijf achter de populaire fotoapplicatie Snapchat kondigde gisteren aan dat het bij Australische en Nieuw-Zeelandse gebruikers met de eerste testen is begonnen om muziek toe te voegen aan posts (of ‘Snaps’). Dat bericht Bloomberg. De muziek kan ofwel op voorhand gekozen ofwel na de opname toegevoegd worden. Snapchat belooft gebruikers dat ze de keuze krijgen aan een ruim aanbod aan bekende en minder bekende nummers. De app sloot deals met enkele toonaangevende platenlabels.
Snapchat zegt muziek te willen toevoegen om fans een ‘diepere connectie’ met hun favoriete artiesten te doen vormen, en om een nieuwe manier aan te bieden nummers met vrienden te delen. In de praktijk aast de applicatie wellicht op een stukje van het marktaandeel van TikTok. Omwille van een ban die de Chinese app al wekenlang boven het hoofd hangt, stapten veel gebruikers over naar andere applicaties. Snapchat en TikTok vissen in dezelfde vijver, want beide applicaties zijn het populairst bij tieners en jongvolwassenen. Ook Instagram lanceerde eind vorig jaar al een muziekfunctie.
Toch wil Snapchat iets nieuws toevoegen ten aanzien van TikTok. Posts met muziek zullen een link bevatten waarmee gebruikers het volledige nummer kunnen afspelen via Spotify, SoundCloud of Apple Music. TikTok voegt enkel links toe naar posts die hetzelfde nummer gebruiken. De nieuwe functie wordt vanaf de herfst uitgerold, eerst naar Engelstalige markten.
Koopt Microsoft TikTok?
Ondertussen blijft het ook rond TikTok de laatste dagen niet meer stil. Op zondag verraste Microsoft vriend en vijand door aan te kondigen dat het een deel van TikTok wil overkopen van ByteDance, het Chinese bedrijf achter de veelbesproken app. Daarvoor zou Microsoft maar liefst 15 miljard dollar over hebben. Als TikTok in Amerikaanse handen valt, dan zou het mogelijk een ban in de Verenigde Staten kunnen omzeilen.
Volgens TechChrunch zou Donald Trump daar ook zijn toestemming voor hebben gegeven aan Microsoft’s CEO Satya Nadella, op voorwaarde dat een deel van de afkoopsom naar de Amerikaanse regering gaat. Toch is die deal nog zeker niet in kannen en kruiken, want Trump zou het liefst TikTok en andere Chinese software volledig verbieden. Ook Facebook zou naar verluidt achter de schermen druk zetten om haar grootste rivaal uit te roeien.