Nieuws

Apple CarPlay-bediening wordt mogelijk uitgebreid

Microsoft Teams Apple CarPlay
Volgens bronnen zou Apple werken aan een uitbreiding van de huidige functionaliteiten van CarPlay, waarmee je meer controle krijgt over je wagen.

Als het van het bedrijf uit Cupertino afhangt, dan krijgt jouw iPhone binnenkort meer controle over de functies van je wagen. Dat stellen bronnen aan Bloomberg. Het bedrijf zou naar verluidt werken aan een nieuwe technologie genaamd ‘IronHeart’. iPhone-gebruikers zouden hiermee in staat zijn om Apple CarPlay de radio, stoelen en klimaatinstellingen van hun auto te bepalen. De app zou het dus overnemen van de software die zich reeds in jouw wagen bevindt.

Nu hebben gebruikers van Apple CarPlay de mogelijkheid om hun smartphone met het entertainmentsysteem van hun wagen te verbinden. Dit stelt ze in staat om te bellen, berichten te sturen, muziek te spelen en zich natuurlijk ook te navigeren. Om de software verder met je wagen te laten communiceren, zoals bijvoorbeeld het bijstellen van je stoelen, zouden er wel de nodige overeenkomsten tussen Apple en autofabrikanten getroffen moeten worden. De vraag is natuurlijk of de fabrikanten zomaar hun eigen software-systemen willen laten overnemen door die van externe bedrijven.

Apple Car?

De informatie doet ons vermoeden dat de techreus inderdaad werkt aan een verdere integratie van zijn producten met wagens. In juli toonde het bedrijf ons de Apple CarKey. Met deze functie doet jouw iPhone dienst als autosleutel. Je kan hem dankzij een NFC-verbinding gebruiken om je wagen te ontgrendelen. Eerder vingen we ook al berichten op over de plannen van Apple om zelf een auto te maken. Net zoals bij veel andere producten van Apple lekt het bedrijf weinig tot niets over zijn projecten. De bovenstaande integratie van functionaliteiten van je wagen in CarPlay lijkt wel een mogelijke bijkomende stap in deze richting.

appleApple CarApple CarKeyapple carplay

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen