Apple CarKey
Apple CarKey in actie. Imag Credit: Apple

Bij de voorstelling van iOS voor de iPhone toonde Apple officieel CarKey. Je iPhone vervangt je autosleutel.

Advertentie

Bij de voorstelling van de nieuwe iOS-functie, CarKey, liet Emily Schubert vallen dat het meesleuren van een autosleutel verleden tijd is. Ze gaf daarbij aan dat je je iPhone toch altijd in je broekzak hebt, die kan dus evengoed functioneren als je autosleutel en daarmee die dikke ‘knob’ vervangen. De allereerste wagen die Apple CarKey ondersteunt is de nieuwe BMW 5 die dit jaar beschikbaar zal zijn, een mooie primeur voor de Duitse autobouwer.

Apple CarKey
Emily Schubert toont ons hoe het werkt.

Apple CarKey via NFC

De functie is al beschikbaar sinds iOS 14 en zal met iOS 15 verdergezet worden. Ondertussen nemen we de tijd om je uit te leggen hoe de nieuwe digitale sleutel nu precies werkt. Schubert toonde ons dat je aan de hand van een simpele tik met NFC je wagen en slot kan openen. Zoals bij contactloos betalen met je bankkaart dus.

De BMW opent zijn portieren en starten doe je dan door je iPhone gewoon in de middenconsole te leggen, exact wat je sowieso doet bij het instappen van je auto. De iPhonebouwer gaat daarmee intensief samenwerken met het Car Connectivity Consortium en hoopt daarmee meerdere fabrikanten te kunnen overtuigen.

Deze BMW-modellen ondersteunen CarKey:

  • De 1- tot en met 8-serie
  • De X5- tot en met X7-serie
  • De M3- tot en met M8-serie
  • De X5M en X6M
  • De iX3

Is het veilig?

Het is even veilig/onveilig als je bestaande autosleutel. In recente iPhones heeft het bedrijf een U1-chip zitten die instaat voor de beveiliging van je digitale sleutel.

Wie zijn iPhone toch verliest, kan meteen inloggen op zijn iCloud-account en de autosleutel verwijderen of onbruikbaar maken. Een van de leukere functies aan CarKey is dat je snel via de app ook anderen toegang kan geven tot je auto vanop afstand. Geen gepruts met sleutels dus.

Apple car key Apple iOS electronic lock BMW car key digital car key Car key programming

Gerelateerde artikelen

Apple CarKey geeft je toegang tot je wagen met iPhone

CarKey moet het mogelijk maken om je auto te openen aan de hand van je iPhone met NFC.

Apple en BMW werken samen aan contactloze CarKey

De eerste concrete bewijzen van Apple's nieuwe CarKey voor iPhone zijn verschijnen. Vermoedelijk is CarKey beschikbaar vanaf iOS 14.

1 REACTIE

  1. Hoe kan ik nog inloggen als ik mijn iPhone verlies om de sleutel te vernietigen als ik ergens ten velde ben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here