Apple CarKey

Bij de voorstelling van iOS voor de iPhone toonde Apple officieel CarKey. Je iPhone vervangt je autosleutel.

Bij de voorstelling van de nieuwe iOS-functie, CarKey, liet Emily Schubert vallen dat het meesleuren van een autosleutel verleden tijd is. Ze gaf daarbij aan dat je je iPhone toch altijd in je broekzak hebt, die kan dus evengoed functioneren als je autosleutel en daarmee die dikke ‘knob’ vervangen. De allereerste wagen die Apple CarKey ondersteunt is de nieuwe BMW 5 die in 2021 beschikbaar zal zijn, een dikke primeur voor de Duitse autobouwer.

Apple CarKey
Emily Schubert toont ons hoe het werkt.

Apple CarKey via NFC

Later dit jaar, in september of oktober, zal iOS 14 pas beschikbaar zijn. Ondertussen nemen we de tijd om je uit te leggen hoe de nieuwe digitale sleutel nu precies werkt. Schubert, toonde ons dat je aan de hand van een simpele tik met NFC je wagen en slot kan openen. Zoals bij contactloos betalen met je bankkaart dus.

De BMW ging open en starten doe je dan door je iPhone gewoon in de middenconsole te leggen, exact wat je sowieso doet bij het instappen van je auto. De iPhonebouwer gaat daarmee intensief samenwerken met het Car Connectivity Consortium en hoopt daarmee meerdere fabrikanten te kunnen overtuigen.

Is het veilig?

Het is even veilig/onveilig als je bestaande autosleutel. In recente iPhones heeft het bedrijf een U1-chip zitten die instaat voor de beveiliging van je digitale sleutel.

Wie zijn iPhone toch verliest, kan meteen inloggen op zijn iCloud-account en de autosleutel verwijderen of onbruikbaar maken. Eén van de leukere functies aan CarKey is dat je snel via de app ook anderen toegang kan geven tot je auto vanop afstand. Geen gepruts met sleutels dus.

Gerelateerde artikelen

Apple CarKey geeft je toegang tot je wagen met iPhone

CarKey moet het mogelijk maken om je auto te openen aan de hand van je iPhone met NFC.

Apple en BMW werken samen aan contactloze CarKey

De eerste concrete bewijzen van Apple's nieuwe CarKey voor iPhone zijn verschijnen. Vermoedelijk is CarKey beschikbaar vanaf iOS 14.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here