Nieuws

Apple Car: ‘deal met Hyundai-Kia over zelfrijdende auto bijna rond’ (update)

Apple staat naar verluidt op het punt een deal te sluiten met Hyundai-Kia over het produceren van een elektrische zelfrijdende auto.

Update 08/02: Is er een haar in de boter? Hyundai heeft aan Bloomberg meegedeeld dat de onderhandelingen met Apple rond een elektrische wagen zijn gepauzeerd. Het bedrijf zegt niet van plan te zijn de stekker definitief uit het project te willen trekken. Maar de productie van de Apple Car lijkt nog veraf.


Origineel artikel 04/02: Er wordt al even gespeculeerd over de komst van de Apple Car. Verschillende bronnen vertelden aan CNBC over de status van de deal omtrent Apples eerste auto. Naar verluidt zijn de plannen zo goed als rond. Als alles doorgaat zou de autonome elektrische auto worden gemaakt bij de Kia-fabriek in het Amerikaanse Georgia.

Het is echter belangrijk om te weten dat er nog geen definitieve overeenkomst is. Het is nog altijd mogelijk dat Apple uiteindelijk met een andere autofabrikant in zee gaat. Apple heeft volgens Koreaanse media echter flink geïnvesteerd in Kia. Het zou gaan om zo’n 3,6 miljard dollar.

Touren in een Apple Car

Naar het schijnt gaat de Apple Car in 2024 in productie, al wordt er door bronnen gesteld dat het goed mogelijk is dat de release pas later plaatsvindt. Er wordt zelfs een lancering tussen 2025 en 2027 genoemd. Zelfs als de productie van de auto niet lang meer op zich laat wachten, kan het nog even duren voordat er in een Apple Car kan worden rondgereden.

Hoe de auto eruit gaat zien en wat de definitieve naam ervan gaat zijn, is nog niet bekend. Naar verluidt zal het niet gaan om een Kia-auto met Apple-software erin, maar om een unieke zelfrijdende elektrische wagen. Het is goed mogelijk Tesla er over enkele jaren een nieuwe concurrent bij krijgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business