zelfrijdende wagens

Als we Apple analist Ming-Chi Kuo mogen geloven, zal de Apple Car langer op zich laten wachten dan voorzien.

Advertentie

Het doel van Apple lijkt te zijn om in 2024 hun Apple Car te produceren, maar het lijkt erop dat die doelstelling wat te optimistisch is. Volgens de gerenommeerde Apple analist Ming-Chi Kuo zal de lancering pas ten vroegste in 2025-2027 plaatsvinden, zo meldt MacRumors. Een uitstel naar 2028 of later sluit hij niet uit.

Kuo waarschuwt in een onderzoeksdocument investeerders om voorlopig geen Apple Car-gerelateerde aandelen te kopen. Volgens hem is de industrie voorlopig overoptimistisch over de planning van de Apple Car. “Zelfs al start de ontwikkeling dit jaar en gaat alles goed, dan zal de wagen alsnog ten vroegste in 2025-2027 gelanceerd worden,” schrijft Kuo. “Vanwege wijzigingen in de industrie van elektrische/autonome wagens en de hoge kwaliteitsstandaarden van Apple, zou het ons niet verbazen als de lancering van de wagen wordt uitgesteld naar 2028 of later.”

Ook uit hij wat onzekerheid over het succes van de wagen. “Alhoewel Apple enkele competitieve voordelen heeft, is het bedrijf niet altijd succesvol in nieuwe markten.” Hij noemt de smart speaker markt als voorbeeld. De vraag voor de HomePod en HomePod mini is namelijk lager dan verwacht. De ontwikkeling van nieuwe smart speaker modellen is zelfs tijdelijk op pauze gezet.

Vijf jaar achterstand

Volgens Kuo moet een autonome wagen zich vooral onderscheiden met big data/AI. Wanneer de Apple Car lanceert, zullen de concurrenten in de markt van autonome wagens minstens vijf jaar voorsprong hebben op Apple. Ze zullen dus al heel wat data hebben verzameld en meer ervaring hebben opgedaan op het vlak van deep learning/AI.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here