Nieuws

Reuters: Apple lanceert in 2024 zelfrijdende elektrische Apple Car

Apple Car
Apple Car begint concreet te worden. Onder de naam Project Titan zou Apple volgens ingewijden in 2024 zijn eerste wagen in productie brengen.

Hier zijn we weer met geruchten rond Apple’s elektrische wagen. Geruchten die al sinds 2015 meegaan maar sinds kort heel concreet zijn geworden. Dat schrijft Reuters. De Amerikaanse nieuwsdienst heeft via ingewijden informatie waarbij duidelijk is geworden dat Apple aan een zelfrijdende elektrische wagen werkt. Het bedrijf zou daar ook een revolutionaire technologie hebben klaarstaan voor de batterij van die wagen. Wordt Apple Car dan eindelijk een ding?

Apple zelfrijdende EV

Zoals gezegd doen verhalen rond een Apple Car al sinds 2015 de ronde. De meest moderne concepten zijn al de revue gepasseerd. Maar nooit eerder werd het nieuws rond een elektrische wagen van de iPhonebouwer zo concreet. Vorig jaar nog zette de gigant 200 medewerkers aan de deur nadat het autoproject officieel werd stopgezet.

Toch blijken de plannen niet ver te zijn opgeborgen. Volgens Reuters zou Apple zelfs in 2024 al beginnen met de productie van zijn eigen wagen. Al houdt het persagentschap wel een slag om de arm dat die productie nog uitgesteld kan worden.

‘Geen commentaar’

Apple zelf geeft geen kik. Het bedrijf weigert hier commentaar rond te geven. Vermoedelijk is het project daarvoor nog in een te vroeg stadium. Er moeten namelijk nog heel wat uitdagingen worden overwonnen. Een auto bouw je namelijk niet op één dag. Tesla heeft er meer dan tien jaar over gedaan, zeker als het om elektrische wagens gaat die autonoom kunnen rijden. Al heeft het bedrijf daar wel John Giannandrea voor in dienst. De man werkte eerder bij Google rond A.I. en deed dat nu ook bij Apple voor Siri.

Opvallend is de Economic Daily News uit Taiwan nog straffere uitspraken doet. De nieuwsdienst denkt dat de iPhonebouwer zijn eerste wagen al in 2021 aan ons gaat voorstellen.

Of die informatie betrouwbaar is, is nog maar de vraag. De geruchtenmolen rond een Apple Car blijft rustig doordraaien.

Denk jij dat de iPhone- en Mac-gigant nog steeds aan een auto werkt?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business