Nieuws

Pixel-smartphones beleefden hun beste kwartaal ooit 

Google Pixel 6
De Pixel-smartphones van Google hebben er hun beste kwartaal ooit opzitten. Hun populariteit is jaar-op-jaar flink gestegen.

In de geplande vergadering met zijn beleggers heeft Google-CEO Sundar Pichai de verkoopcijfers van de Pixel-smartphones uit de doeken gedaan. “In het vierde kwartaal hebben we een verkooprecord geboekt voor de Pixel. En dat ondanks een extreem uitdagende toevoer van onderdelen”, liet hij zich ontvallen. Hoewel uiteraard alle fabrikanten met bevoorradingsproblemen te kampen kregen, had Google het dus nog beter kunnen doen in betere omstandigheden. 

Pichai deelde mee dat de Pixel 6 zowel bij particuliere klanten als providers in trek was. Exacte cijfers heeft Google naar goede gewoonte wel niet meegedeeld. Ook andere grote fabrikanten doen dat meestal niet, wellicht om zakelijk-strategische redenen. 

Pixel-smartphones in de lift 

Bij de voorstelling van de kwartaalresultaten deelde Google de Pixel-verkoopcijfers in onder de categorie ‘other’. Die bevat alle hardware die het techconcern verkoopt. De omzet daarvan is jaar-op-jaar met 22 procent gestegen, tot 8,2 miljard dollar voor het vierde kwartaal van 2021. Dat is dus een relatief klein aandeel in de 75,3 miljard dollar aan omzet die Alphabet in totaal realiseerde. Dat is dan weer 32 procent meer dan in 2020. Het zijn voornamelijk de zoekadvertenties die voor dat groeicijfer zorgden. 

Verder is Alphabet zijn aandelen aan het opsplitsen, in een 20-1-verhouding. Dat wil dus zeggen dat één Alphabet-aandeel voortaan uit 20 veel goedkopere aandelen zal bestaan. Dat is een best grote split, waarmee Google wellicht hoopt om meer investeerders aan te trekken. 

googlegoogle pixelmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen