Samsung Galaxy Buds Pro

Samsungs Galaxy Buds Pro worden naar verluidt tijdens het Unpacked-evenement op 10 augustus opgevolgd door de Galaxy Buds2 Pro. Alle details van deze oortjes zijn nu uitgelekt.

Advertentie

Samsung opende vorig jaar het vuur op de Apple AirPods Pro met de eerste generatie Buds Pro. Deze oortjes lijken inmiddels te zijn uitgevochten; de Galaxy Buds2 Pro liggen namelijk om de hoek. Wat het design betreft bleek eerder al dat Samsung slechts enkele conservatieve wijzigingen doorvoert. Het bedrijf geeft de oortjes naar verwachting een matte coating mee, terwijl de Buds Pro nog een glanzend design hebben. Geruchtenverspreider WinFuture weet ditmaal meer te vertellen over de technische aspecten van de Buds2 Pro.

Samsung Galaxy Buds2 Pro

Uit marketingmateriaal blijkt onder andere dat Samsung aan de ruisonderdrukking van de Buds2 Pro heeft gesleuteld, meldt de publicatie. Volgens fabrieksopgaaf kunnen de oortjes ongeveer 33db aan omgevingsgeluid tegenhouden. Hoe dit precies vergelijkt ten opzichte van de Buds Pro, is niet bekend – Samsung publiceerde nooit exacte getallen voor deze draadloze oortjes.

Samsung Galaxy Buds2 Pro
Nieuwe Galaxy Buds2 Pro in het paars – beeld: WinFuture / Samsung

Verder lijkt Samsung de audiocomponenten in de Buds2 Pro te hebben verkleind. Vorig jaar kregen we op de Buds Pro nog 11mm woofers, terwijl de tweede generatie 10mm woofers krijgt. Eenzelfde wijziging zien we bij de tweeters, die van 6,5mm naar 5,3mm op de Buds2 Pro gaan. Wat de impact van deze wijziging is, zal moeten blijken na de lancering. Mogelijk heeft Samsung de componenten moeten verkleinen om de batterijduur van de volledig draadloze oortjes te verlengen.

De draadloze oortjes van het Zuid-Koreaanse concern zullen namelijk tot 8 uur meegaan per lading. Indien dit de batterijduur is met ruisonderdrukking ingeschakeld, is dit een flinke verbetering vanaf de Buds Pro, die telkens tot 5 uur meegaan op ruisonderdrukking. De Buds2 Pro moeten – inclusief meegeleverde oplaadcase – tot 29 uur meegaan. Zodra de oortjes leeg zijn kan men de batterij wel weer snel opladen; vijf minuten in de oplaadcase is goed voor 55 minuten luisterplezier.

Lancering Galaxy Buds2 Pro

De draadloze oortjes zijn verder IPX7-waterbestendig, waardoor tot 1 meter diep voor 30 minuten kunnen overleven. Ook geeft Samsung ze de nieuwste Bluetooth 5.3-versie mee.

Op 10 augustus worden de nieuwe Galaxy Buds naar verwachting officieel aangekondigd. Ze zullen in Europa, aldus de geruchtenverspreider, een adviesprijs van 229 euro krijgen en verschijnen in het grijs, paars en wit.


Komt het liefst alles te weten over de nieuwste smartphones, hardware en mobiele fotografie. Zeg je smartphones, dan zegt Jeffrey: met Android, toch?