‘Europese prijzen Galaxy Z Flip 4 bekend: duurder dan voorganger’

Samsung Galaxy Z Flip 3
Inflatie blijft niet beperkt tot dagelijkse etenswaren in de supermarkt: ook de prijs van elektronica is in hoogte aan het stijgen. De aanstaande Samsung Galaxy Z Flip 4 is daar een goed voorbeeld van.

Over minder dan drie weken introduceert Samsung de Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4. Nadat het ontwerp van de smartphones in mei naar buiten kwam, zien we ditmaal een grote lekkage voor de prijzen van de Galaxy Z Flip 4. Dat toestel wordt duurder dan zijn voorganger, stelt Pricebaba. De publicatie wist naar eigen zeggen informatie over de Europese prijzen van de Galaxy Z Flip 4 te bemachtigen. Het basismodel met 128 GB opslag kost 1.080 euro in Europa, wat een stijging van 30 euro betekent ten opzichte van de Z Flip 3 uit 2021.

Samsung Galaxy Z Flip 4 wordt duurder

De publicatie meldt ook prijzen van andere Galaxy Z Flip 4 modellen die in Europa op de markt worden gebracht. Voor het model met 256 GB opslag moet 1.160 euro worden neergetikt, ten opzichte van 1.099 euro bij de Z Flip 3. Ook komt er een versie met 512 GB opslag; die moet in Europa 1.280 euro kosten. Gezien de Z Flip 3 in opslagconfiguraties tot 256 GB kwam, is daarvoor geen vergelijkingsmateriaal beschikbaar. Het is niet bekend of alle genoemde versies ook in België op de markt komen.

Details over de prijzen die Samsung hanteert voor de Galaxy Z Fold 4, zijn niet bekend. In eerdere lekken kwamen wel details naar buiten over prijzen van de Galaxy Watch 5 en Galaxy Watch 5 Pro. Voor de Galaxy Watch 5 wordt een prijs verwacht van 299 euro, ten opzichte van 269 euro die het Zuid-Koreaanse bedrijf rekende voor de Galaxy Watch 4. Ook de Galaxy Watch 4 Classic-opvolger – de Watch 5 Pro – wordt duurder, van 369 euro naar 490 euro.

Samsung Galaxy Z Flip 4
De Samsung Galaxy Z Flip 4 – beeld: 91Mobiles / OnLeaks

Wat de precieze redenen zijn voor de flinke prijsstijgingen die Samsung dit jaar doorvoert, is niet bekend. Inflatie speelt zeker een rol in de prijsstijgingen; dit leidt ertoe dat componenten die Samsung in de smartphones en -watches gebruikt, alsmaar duurder worden. Fabrikanten als Samsung zullen daarnaast last hebben van instabiele toeleveringsketens, onder andere door maatregelen die de Chinese overheid neemt om corona de kop in te drukken. Hierdoor draaien fabrieken op lagere capaciteit, waardoor het aanbod daalt, terwijl de vraag gelijk blijft of zelfs stijgt.

Samsung Unpacked op 10 augustus

Samsung lanceert op 10 augustus, tijdens het officiële Unpacked-evenement, in ieder geval de Z Flip 4 en Z Fold 4. Daarnaast worden dus de twee Galaxy Watch 5-horloges verwacht en ook een nieuwe Galaxy Buds Pro-variant zou zijn entree maken tijdens Unpacked. Tegen welke prijs Samsung de Pro-variant van de Buds2 reeks introduceert, zal vermoedelijk tijdens het event pas blijken. Neem deze geruchten over de prijzen sowieso met enige korrels zout. Samsung heeft ze niet bevestigd en daarbij zien we soms prijsverschillen tussen verschillende Europese markten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business