Nieuws

Olaf had bijna niet bestaan in Disney’s Frozen-reeks

Olaf
Frozen zonder Olaf is eigenlijk geen Frozen. Frozen-mederegisseur Jennifer Lee wilde het personage tijdens de ontwikkeling echter uit de film verwijderen, blijkt nu.

Frozen zonder sneeuwman Olaf valt maar lastig voor te stellen. Als een van de hoofdpersonages weet hij het verhaal altijd een hilarische twist te geven. Bovendien begeleidt hij de zussen Elsa en Anna bij hun avonturen. Hij is daarmee geen gewone sneeuwman maar een magisch element dat door de krachten van Elsa is opgebloeid.

Frozen werd, mede door Olaf, een overweldigend succes voor Disney. De film verscheen in 2013 voor het eerst in de bioscoop, waarna deel 2 zes jaar later, in 2019, zijn debuut maakte. Intussen werd het Frozen-verhaal uitgewerkt in diverse specials op Disney+, waarbij Olaf zelfs herhaaldelijk eigen specials kreeg. Olaf’s Frozen Adventure en Olaf Presents draaien bijvoorbeeld volledig om het personage.

Josh Gad als levende Olaf

Dit succes was mogelijk uitgebleven als niemand tegen de beslissing Frozen-mederegisseur Jennifer Lee in was gegaan. Lee voegde zich pas bij het productieteam toen de ontwikkeling al van start was; toen ze een eerste schets van de film zag was ze ervan overtuigd dat Olaf niet in de film paste. Daar was één van Frozen’s animators het (gelukkig) niet mee eens.

De animator had op dat punt al drie pagina’s van het script uitgewerkt en was overtuigd van Olaf als personage, met name door de introductie van Josh Gad als stemacteur. Lee sloot zich aan bij dit idee en ziet Gad als de reden achter het succes van het personage. “Josh is Olaf”, sprak Lee uit tijdens de uitreiking van de Arts and Entertainment Journalism Awards. Ze kreeg daar van Josh Gad haar Distinguished Storyteller Award uitgereikt.

Frozen op Disney+ kijken

Moet je nu even spontaan Frozen kijken om Olaf een virtuele knuffel te geven? Dat begrijpen wij zeer goed. Op Disney+ vind je onder meer de volledige Frozen en Frozen 2 films, evenals specials van de Frozen-reeks, waaronder Olaf Presents.

Nog geen abonnement op Disney+? Vandaag kan je een abonnement scoren voor 8,99 euro. Wie weet wordt het binnenkort duurder. Een jaarabonnement kost 89,90 euro, en daarmee bespaar je dus 15 procent op jaarbasis.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business