Nieuws

Belgische politie: installeer AdBlock tegen hackaanvallen

AdBlock installeren belgische politie
AdBlock is voor veel bedrijven een besmet begrip. Toch adviseert de Belgische politie ondernemers om de software te installeren om hackaanvallen tegen te gaan.

Volgens de Federale Politie kunnen bedrijven hiermee de verspreiding van virussen tegengaan. Via getoonde reclame kunnen namelijk virussen en andere kwaadaardige bestanden verspreid worden. Het is om die reden dat de politie met het advies komt een advertentieblokker te installeren in alle gebruikte browsers. Ondernemers kunnen ook kiezen voor een globale adblocker op hun netwerk – apparaten die niet door het bedrijf zijn ingesteld, krijgen zo alsnog geen advertenties geserveerd.

Hackaanvallen versus adblocker

Met de bescherming tegen virussen kunnen bedrijven volgens de politie hackaanvallen stopzetten. Over de exacte hackaanvallen die voorkomen kunnen worden en de risico’s daarvan geeft de politie geen informatie. Wel stelt het dat hackers via virussen gebruikersnamen kunnen bemachtigen en zo met veelvoorkomende wachtwoorden – of zelfs gelekte paswoorden – in kunnen proberen te loggen op bedrijfsaccounts. Die vorm van hackaanvallen vormt momenteel de “op een na grootste dreiging voor particulieren en bedrijven”, licht de politie toe.

Welke software bedrijven moeten gebruiken om advertenties te blokkeren licht de dienst niet toe in het Nationaal Veiligheidsplan 2022 – 2025. Het rapport geeft enkel als advies mee om een adblocker te gebruiken die “zeer goed werkt”. AdBlock Plus is een dienst van het Duitse eyeo GmbH en wordt – zo schrijft de ontwikkelaar – in samenwerking met de community onderhouden. Ook Ublock Origin is een populaire advertentieblocker. Ongeweten is of de Federale Politie op termijn met een lijst komt met aangeraden software.

Installeer antispamsoftware

In het Nationaal Veiligheidsplan vaardigt de Federale Politie ook het advies uit om antispamsoftware te installeren. Die software moet bedrijven helpen om zich te beschermen tegen spammails die toch in de inbox terechtkomen. Ook hierbij laat de politie in het midden welke software organisaties best gebruiken of hoe ze die software moeten installeren.

Enkel voor antivirussoftware, het laatste advies van de politiedienst, geeft het rapport de aanwijzing om bij AV-Test op zoek te gaan naar de beste antivirussoftware. Bescherming van zulke software wil na verloop van tijd nog wel eens wijzigen. Het is om die reden raadzaam regelmatig de keuze voor je antivirussoftware bij te stellen. Dat advies laat de politie overigens in het midden maar is het devies dat wij bij TechPulse graag aanhouden.

beveiligingbusinessfederale politieslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Het is Black Friday bij bol.com!

Het is Black Friday bij bol.com!

Deals scoren