Nieuws

OnePlus lanceert vouwbare smartphone in derde kwartaal

OnePlus
© Unsplash
OnePlus deed dinsdagavond na de lancering van de OnePlus 11 een verrassende onthulling: de eerste vouwbare smartphone van het merk verschijnt in Q3 dit jaar.

Nadat Samsung in 2019 zijn eerste vouwbare smartphone uitbracht, de Galaxy Fold, volgen steeds meer fabrikanten met soortgelijke plooibare toestellen. We kennen ze al wat langer van Motorola, dat dit jaar de tweede generatie Razr lanceerde. Het Chinese OPPO en dochterbedrijf Vivo hebben de voorbije jaren ook hun intrede gemaakt in die markt. OnePlus voegt zich later dit jaar bij de lijst en gebruikt hiervoor mogelijk de nodige kennis die OPPO opdeed bij zijn Find N-smartphones.

Specifieke uitspraken over het ontwerp of de specificaties deed OnePlus niet tijdens zijn Cloud 11-event. We kunnen daarmee niet bevestigen of OnePlus werkelijk aan de haal ging met het ontwerp van de OPPO Find N2. Als dat het geval is mag je een plooibaar toestel inbeelden met een 7,1 inch scherm aan de binnenzijde. Opvallend aan dit scherm is zijn 17.7:9 beeldverhouding, dat dus breder en vooral minder hoog is dan de 4:3 beeldverhouding op de Galaxy Z Fold 4. Hoewel de Find N2 van OPPO een brede fanbasis heeft verkregen, hebben veel gebruikers wel kritiek op het relatief kleine scherm.

OPPO Find N2

Ook het scherm aan de buitenzijde is met 5,54 inch een pak kleiner dan het 6,2 inch paneel van de Z Fold 4. Wel geeft men vaak de voorkeur aan het scherm vanwege zijn 18:9 beeldverhouding. Met die beeldverhouding is het scherm een pak breder dan dat van de Z Fold en voelt het wat meer aan alsof je een reguliere smartphone gebruikt. Het blijft voorlopig koffiedik kijken of OnePlus die panelen ook voor zijn plooibare smartphone gebruikt.

Lancering in het derde kwartaal

OnePlus-fans die zitten te springen om een foldable, moeten daar nog wel even op wachten. Pas in het derde kwartaal is de lancering van de OnePlus Fold voorzien. Meestal lanceert OnePlus op dat punt ook de T-serie smartphones; een refresh van het high-end model van eerder in het jaar. Of die refresh dit jaar – onder de huidige weerbarstige economische omstandigheden – ook verschijnt, is onbekend.

Het is goed mogelijk dat we later deze maand al meer te weten komen over de OnePlus Fold. Tijdens MWC heeft de Chinese fabrikant een demo gepland staan voor een nieuwe concepttelefoon. In 2020 portretteerde OnePlus al eens met zijn eerste concepttoestel: de Concept One. De techniek die in dit toestel verwerkt zat, kwam helaas nooit tot leven in een van OnePlus’ toestellen door het verbreken van de samenwerking tussen McLaren en OnePlus.

mobielMWC 2023oneplusoppo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen