OnePlus Concept One smartphone

OnePlus heeft in Amsterdam de OnePlus Concept One smartphone voorgesteld aan de Europese pers. Het prototype bevat onder andere een onzichtbare camera.

Advertentie

In Amsterdam heeft OnePlus de Concept One voorgesteld aan een select groepje pers uit de Benelux. Deze conceptsmartphone, die ontwikkeld werd in samenwerking met McLaren, was enkel nog maar te zien geweest op CES in Las Vegas. Aansluitend aan de voorstelling werd ook een community evenement gehouden waarop 50 OnePlus-fans uitgenodigd werden om de OnePlus Concept One te komen ontdekken.

Onzichtbare camera

De Concept One moet fans warm maken voor de toekomstige smartphones van OnePlus. Opvallend zijn de camera’s die zich onder het glas aan de achterkant bevinden en volledig onzichtbaar kunnen worden dankzij een “color-shifting glass”-technologie, ook wel “electrochromic glass” genoemd. De inspiratie hiervoor vond OnePlus bij partner McLaren, die er gebruik van maakt voor het zonnedak van hun wagens. Het OnePlus R&D-team zette de technologie daarna om naar een kleinere schaal.

In slechts 0,7 seconden transformeert het glas van zwart naar transparant en is de camera klaar voor gebruik. De term die hier naar voren komt is “burdenless”. Camera’s schreeuwen immers steeds vaker om aandacht in het design van een smartphone en de Concept One toont dat dit anders kan. Dit ontwerp kreeg de naam Electronic CMF mee. CMF is een term die gebruikt wordt met betrekking to smartphone design en staat voor color, material, finish.

Ontworpen zoals een McLaren

De Concept One is aangekleed in de papaja-oranje kleuren die we kennen van de OnePlus 7T Pro McLaren Edition en heeft een lederen afwerking aan de achterkant die voor een gevoel van lichtheid moet zorgen. De Concept One ligt hierdoor ook heel goed in de hand.

Welke elementen van dit prototype we gaan terugvinden in toekomstige OnePlus-smartphones is nog onduidelijk (geen enkel is perfect mogelijk), maar OnePlus laat met dit prototype alvast zien dat het actief nadenkt over de toekomst van hun smartphones.


Gerelateerde artikelen

OnePlus opent Belgisch kantoor in Brussel

Smartphoneproducent OnePlus heeft vandaag officieel zijn komst naar België bekendgemaakt en opent meteen een kantoor in Brussel.