Nieuws

Spamfilter Outlook weigert dienst: inboxen lopen vol spam

Microsoft Outlook 2022
Outlook-gebruikers melden via sociale media dat spammails ineens in hun inbox terechtkomen. De spamfilter van Microsofts maildienst lijkt zijn werk niet te doen.

Ontvang je plots een e-mail die zegt dat je een dure telefoon of e-bike hebt gewonnen in je Outlook-inbox? Begin dan niet meteen te juichen: grote kans dat het namelijk een spammail betreft. Het spamfilter van Microsoft lijkt sinds maandagochtend niet of zeer beperkt te functioneren. E-mails die Outlook onder normale omstandigheden als spam selecteert, verschijnen nu alsnog in de inbox. Dat melden gebruikers op sociale media.

Spamfilter van Microsoft Outlook

Microsoft heeft nog niet gereageerd op de problemen die spelen met de spamfilter. De TechPulse-redactie heeft kunnen verifiëren dat de spamfilter zijn werk niet doet: ook hier stromen alle e-mails naar de inbox. Het probleem is niet verbonden aan specifieke afzenders en doet zich voor met alle e-mails die de spamfilter moet behandelen.

Vooralsnog lijkt het probleem wel enkel verbonden aan Hotmail, Live en Outlook-adressen. Klanten van Microsoft 365 maken vooralsnog geen melding van ernstige gebreken in het spamfilter voor hun mailaccounts.

Gebruikers kunnen e-mails aangeven bij Microsoft, maar dat zal het probleem alvast niet oplossen; de e-mails zouden onder normale omstandigheden vermoedelijk wel worden gedetecteerd. Probeer e-mails daarom zonder te openen naar de prullenbak te verschuiven. Het openen van de zulke e-mails zorgt er mogelijk voor dat je in de toekomst meer spammails krijgt. Kwaadwillenden die deze berichten versturen, kunnen namelijk zien zodra het bericht is geopend. Klik bovendien uiteraard niet op de links in de e-mails.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business