Nieuws

Dinsdag tien patches van Microsoft

 

Komende dinsdag is het opnieuw tijd voor een lading patches voor Microsoft-software. In totaal verwacht de softwaregigant tien softwarepleisters voor Windows en Office de wereld in te sturen. Enkele van deze bieden een oplossing voor lekken die door Microsoft als ‘kritiek’ worden omschreven.

Zoals gebruikelijk bij Microsoft wordt van tevoren maar weinig informatie over de nakende patchronde vrijgegeven. Vast staat dat er op dinsdag 10 oktober zes patches voor Windows-producten verschijnen en vier voor MS Office.

Maar bij uitzondering heeft Microsoft deze keer over een van de patches wél een tipje van de sluier gelicht. De softwaregigant laat verstaan dat de patchronde van 10 oktober zeker een oplossing zal bieden voor een recent ontdekte kwetsbaarheid in het Windows Shell-onderdeel. Het lek wordt door experts als zeer ernstig omschreven en laat kwaadwillenden toe om ongezien toegang te krijgen tot pc’s van gebruikers.

Een groep security-deskundigen, het Zeroday Emergency Response Team (ZERT), vond het lek zelfs zo gevaarlijk dat ze besloten eigenhandig een patch te schrijven. Het blijft evenwel een lapmiddel en ZERT raadt mensen aan om bij het verschijnen van een officiële patch deze over hun officieuze softwarepleister te installeren.

businessitprofessionalnieuwstechzonewindows shellzert

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600