Nieuws

Ballmer wijt zwakke Vista-verkoop aan piraterij

 

Microsoft-topman Steve Ballmer geeft softwarepiraten de schuld van de tegenvallende verkoopcijfers van Windows Vista. In een toespraak voor financiële analisten heeft hij toegegeven dat de voorspellingen van de verkoopcijfers van Windows (en met name die van Vista) te optimistisch waren ingesteld.

Exacte cijfers heeft Ballmer volgens de Australische site ARNet niet vrijgegeven. Wel merkt hij op dat er één manier is om de verkoopcijfers op te krikken: het aanpakken van softwarepiraten. “Het terugdringen van piraterij kan een bron zijn van omzetgroei voor Windows. Ik denk dat we dit jaar wat verbeteringen tegen piraterij gaan invoeren.” Verder zei Ballmer dat er nog veel ruimte voor verbetering is in landen als China, Rusland, India en Brazilië.

Volgens de Business Software Alliance (BSA), het samenwerkingsverband van softwareleveranciers en hardwarepartners tegen illegale software, is 85 procent van alle software die in China wordt verkocht illegaal. In Rusland is dit 83 procent, in India 72 procent en in Brazilië 64 procent. Deze gegevens gaan over 2005, het meest recente jaar waarvan cijfers voorhanden zijn.

Ballmer zegt dat hij piraten het leven zuur wil maken met het aanscherpen van de beveiliging binnen Windows Vista. Dit betekent dat de omstreden antipiraterijtool Windows Genuine Advantage nog verder wordt uitgebreid.

De Amerikaanse marktonderzoeker NPD beweert dat de verkoop van Windows Vista in de eerste week na de lancering maar liefst 59 procent lager lag dan die van voorganger Windows XP destijds. NPD baseert zich hierbij op gegevens van Amazon.com, Best Buy, Circuit City, CompUSA, Kmart, Office Depot, OfficeMax, Staples en Target.

businessitprofessionalnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600