Nieuws

Siemens verdubbelt snelheid over glasvezel

 

Onderzoekers van Siemens hebben de snelheid van breedbandconnecties over glasvezelkabels weten te verdubbelen.

Het onderzoeksteam, dat gesponsord wordt door de Europese Unie, heeft een downstream-snelheid gehaald van 10 gigabit per seconde (Gbps), terwijl upstream een snelheid werd gehaald van 2,5 Gbps. Huidige passieve optische gigabit-netwerken moeten het op dit moment nog doen met een een down- en upstream-snelheid van respectievelijk 2,5 Gbps en 1,2 Gbps.

Daarnaast claimt Siemens nog twee successen te hebben geboekt. De afstand die tussen de centrale en de afnemer mag bestaan, is nu vergroot van twintig naar honderd kilometer. Daarnaast kunnen op één splitter niet 64 maar 512 afnemers worden aangesloten.

De nieuwe technologie kan door providers worden gebruikt om hun afnemers direct aan te sluiten op het core network, aldus Siemens. Het is nog niet bekend welke plannen providers verder hebben voor de implementatie van de technologie. Maar als men er rekening mee houdt dat de nieuwe technologie uitstekend geschikt is voor het versturen van video on demand in HDTV-kwaliteit, dan zou dit veel kunnen betekenen voor de manier waarop audio- en videocontent in hoge kwaliteit naar de huiskamer wordt verstuurd.

businessitprofessionalnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen