Geen verzet tegen overname Scarlet
Geen enkel telecombedrijf gaat in beroep tegen de beslissing van de Raad voor de Mededinging over de overname van Scarlet door Belgacom. Volgens De Tijd is de termijn om de uitspraak aan te vechten verstreken en hebben noch het hof van beroep, noch Belgacom weet van verzet tegen de uitspraak.
De overname van de derde grootste provider door Belgacom zorgde voor flink wat controverse, maar blijkbaar kan iedereen zich vinden in de beslissing die vorige maand werd genomen. Die stelt dat Belgacom Scarlet wel mag overnemen, maar enkel onder bepaalde voorwaarden. Voorop staat dat het glasvezelnetwerk van Scarlet verkocht moet worden, dat het huidig aanbod drie jaar blijft bestaan en dat de klanten vrij zijn om over te stappen.
Kort na de beslissing reageerde de sector al matig op de voorwaarden. Dat niemand in beroep gaat, bevestigt die reactie. Enkel Test-Aankoop sprak zich kritisch uit en omschreef de toegevingen van Belgacom als “enkele cosmetische ingrepen”.
Wie koopt het netwerk?
Intussen is het nog steeds onduidelijk wie daadwerkelijk kandidaat is om het Scarlet-netwerk te kopen. Mobistar liet eerder al aan onze redactie weten dat het in principe interesse heeft, maar dat het dat pas na een uitgebreidere analyse zal bevestigen. KPN Belgium (Base en Tele2) wist destijds nog niet of het kandidaat ging zijn.
Update, 17 uur:
KPN België zegt dat de kans “zeer klein” is dat het zich kandidaat stelt om het netwerk van Scarlet over te nemen. Mobistar herbevestigt dat het interesse heeft. Beide bedrijven gaat niet in beroep, maar zeggen los van elkaar dat de voorwaarden niet streng genoeg zijn. “Het is voor KPN niet evident om zelf onder druk te hebben gestaan (in Nederland, nvdr) om dan te zien hoe zwak het BIPT reageert als het gaat om het openstellen van de Belgische markt”, aldus Base-woordvoerder Bart Vandesompele.