Erudict legt boeken neer
De raad van bestuur van Erudict heeft vorige week vrijdag beslist de boeken neer te leggen. Het Bedrijf zag zijn omzet in de eerste helft van het jaar met 50 procent teruglopen en zag geen kans meer om er bovenop te komen.
In een brief aan leveranciers en andere belanghebbenden deelt CEO Luc Dehaene het nieuws mee. Dehaene schrijft dat Erudict niet kon ontsnappen aan de algemene malaise. “Vanaf januari 2009 werden veel investeringen bij onze klanten stopgezet of teruggeschroefd waardoor de omzet in hard –en software oplossingen met 50 % daalde. De snelheid waarmee deze crisis gepaard ging heeft iedereen verrast waardoor de kosten bij Erudict nv in vergelijking met de omzet te hoog bleven.” Omzetprognoses gaven aan dat er vanaf de maand november opnieuw kans was op winstgevendheid, maar “Erudict heeft deze periode niet kunnen overbruggen daar er geen nieuw of onvoldoende kapitaal werd gevonden en de druk bij de leveranciers met betrekking tot betaling van vervallen schulden te hoog bleek.”
Dehaene wijst er op dat het management van Erudict geen beslissingsrecht meer heeft. Alleen zaken die in uitvoering zijn, mogen afgewerkt worden. “Samen met de curator zal het management ijveren om de continuïteit bij onze klanten te verzekeren voor de genomen engagementen en zullen wij trachten snel duidelijkheid te brengen naar het personeel en de contractors,” besluit Dehaene.
Erudict werd 15 jaar geleden door Luc Dehaene opgericht onder de naam System Solutions. Het bedrijf fuseerde in het jaar 2000 binnen de LCI Technology Group (waardoor het in 1998 overgenomen was) met Vers A Versa en werd omgedoopt tot LCI Erudict. Toen LCI in 2002 in de problemen kwam, kreeg Luc Dehaene het bedrijf via een MBO opnieuw in handen.
Erudict profileerde zich als een specialist inzake infrastructuur voor datacenters. Erudict was onder meer partner van Citrix, Cisco, EMC, Compellent, Comvault, VMware, HP en Data Domain. In 2008 haalde het bedrijf met een zestigtal werknemers een omzet van 34 miljoen euro. Tot de grote klanten van Erudict behoren onder meer Essent, Fortis, ING, Atos Worldline, Base, Corelio en De Post.