Nieuws

3D Security: nieuwe kijk op beveiliging

Ondanks het belang van een degelijk beveiligingsbeleid, kom ik helaas nog steeds tot de conclusie dat er te veel organisaties zijn die eigenlijk helemaal geen beveiligingsbeleid hebben. Nochtans maakt security steeds vaker een onderdeel uit van het bedrijfsproces, soms zelfs zonder dat je er erg in hebt. Mobiel werken, de rechten van gebruikers op het netwerk en hoe als bedrijf om te gaan met uitzonderingen hierop vormt steeds vaker een uitdaging.

Beveiligingsmaatregelen zijn meestal technische oplossingen. De aankoop van beveiligingsoplossingen is daarom gebaseerd op technische eisen, waarbij prijs en features tegen elkaar worden afgewogen. Al te vaak blijkt achteraf echter een kloof te ontstaan tussen de business en de techniek, omdat bepalen of iets kan of mag alleen wordt getoetst aan de technische haalbaarheid.

Tot voor kort was dit vaak niet zo’n groot probleem, maar door nieuwe initiatieven en ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven wordt het organiseren van security op een dergelijke manier steeds lastiger. Zo komen steeds meer bedrijven in aanraking met social media, het nieuwe werken, cloudcomputing, smartphones en tablets etc. Ook de inzet van freelancers, flexwerkers en externe consultants maken het goed organiseren van security steeds lastiger.

3D Security
Om als organisatie op deze trends te kunnen inspelen en ze zelfs in je voordeel te benutten, heeft Check Point 3D Security geïntroduceerd. Bij 3D Security staat de gebruiker centraal. Dit betekent dat je als bedrijf heel eenvoudig het bedrijfsbeleid kan vertalen naar een technisch beleid op basis van de gebruiker of gebruikersgroep. Daarbij wordt niet alleen bepaald wie wat kan en mag op technisch vlak, maar wordt de gebruiker ook actief betrokken bij het beleid. Zo wordt hij geïnformeerd wanneer bepaalde acties niet meer mogelijk zijn en kan hij soms alsnog zelf beslissen om er al dan niet mee door te gaan.

Deze ‘User Check’-optie is onder andere beschikbaar bij Application Control en Data Loss Prevention. Gebruikers worden gewaarschuwd als ze naar bepaalde sites surfen of als ze bepaalde documenten of gegevens versturen. Hen informeren dat ze een handeling uitvoeren die tegen het bedrijfsbeleid is of hen zelfs de mogelijkheid te geven te beslissen of de handeling mag of niet, maakt hen veel bewuster van het beveiligingsbeleid. En het heeft tevens een educatief aspect.

Naast de grotere betrokkenheid van de gebruiker, kan je met 3D Security ook het beveiligingsbeleid de gebruiker laten volgen. Ongeacht de locatie van de gebruiker (thuis, onderweg, bij de klant of op kantoor) en het toestel dat hij gebruikt (mobiel, laptop of desktop) is het altijd duidelijk wat hij mag en kan. Uiteraard kan je hierin als bedrijf differentiëren.

3D Security stelt je in staat een flexibel en daadkrachtig beveiligingsbeleid uit te tekenen waarbij de gebruiker centraal staat.

applicationcontrolbeveiligingblogbusinessdlpitprofessional

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken