Nieuws

Vijf business facts die tot de verbeelding spreken

Van Apple-schermen die eigenlijk van Samsung zijn, tot stelende Walmart-medewerkers en McDonald's-menu's die oorspronkelijk hotdogs waren. Vijf opmerkelijke business facts.

Van Apple-schermen die eigenlijk van Samsung zijn, tot Walmart-personeel, Starbucks-tafels en McDonald"s-menu"s die oorspronkelijk hotdogs waren. Vijf opmerkelijke business facts.

1 . De retina-display van de Apple iPad is eigenlijk vervaardigd door Samsung. Dit laatste bedrijf doet dus meer dan enkel Galaxy-smartphones produceren. Samsung staat op zijn eentje in voor twintig procent van het BNP (Bruto Nationaal Product) van Zuid-Korea.

2. De Amerikaanse winkelgigant Walmart behaalt elk uur een winst van 1,8 miljoen dollar. Het bedrijf heeft 2,1 miljoen medewerkers in dienst. Ongeveer twee procent van de pas aangeworvenen bij Walmart heeft ooit iets uit de winkel gestolen.

3. Het lingeriemerk Victoria’s Secret is de meest gevolgde retailer op Instagram.

4. De ronde tafels bij Starbucks werden speciaal gemaakt, zodat klanten zich minder alleen zouden voelen. Starbucks geeft overigens meer geld uit aan een gezondheidszorgverzekering voor zijn werknemers (300 miljoen dollar) dan aan koffiebonen.

5. McDonald’s eerste menu-items waren hotdogs, niet hamburgers. Overigens heeft een op de acht van alle Amerikaanse arbeiders ooit bij McDonald’s gewerkt!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business