Nieuws

Vier horrorverhalen in de cloud

Horrorverhalen gebeuren niet enkel in films, maar ook bij bedrijven die de verkeerde beslissingen nemen in hun cloudavontuur.

Deze horrorverhalen in de cloud moeten u duidelijk maken dat u zich beter niet onvoorbereid in een avontuur stort:

1. Uw cloudprovider gaat failliet

Vorig jaar ging cloudopslagprovider Nirvanix failliet en gaf het bedrijf zijn klanten slechts 30 dagen om hun gegevens naar een andere provider te verhuizen. Voor één van die klanten was dat wel heel krap: door de bandbreedtebeperkingen van Nirvanix had de klant in het beste (!) geval 27 dagen nodig om al zijn gegevens te downloaden.

2. Uw netwerkconfiguratie is niet in orde

Voor u uw hele bedrijf op cloudtoepassingen gaat draaien, zou u eerst eens moeten controleren of uw netwerk het wel doet. Verkeerde routerconfiguraties kunnen immers roet in het eten gooien, waardoor de verbindingen naar de cloudtoepassingen traag verlopen of zelfs de hele tijd verbroken worden.

3. Uw cloudprovider heeft geen disasterrecoveryplan

Disaster recovery is veel meer dan een back-up. Uw cloudprovider moet bij een ramp ook de gegevens, toepassingen, servertoegang, gebruikersaccounts en nog zoveel meer terug online kunnen brengen. Gebruikers van Code Spaces — dat code in de cloud aanbood — leerden dat onlangs op de meest pijnlijke manier: de dienst werd gehackt en de Subversion-repository’s en andere opslag werd verwijderd. Code Spaces moest toegeven dat het al die gegevens niet kon reconstrueren en moest dus de boeken sluiten.

4. U vergeet compliance en beveiliging

Analist Rob Enderle herinnert zich het verhaal van twee ingenieurs in een farmaceutisch bedrijf. Ze moesten de resultaten analyseren van een test van een geneesmiddel en hadden daarvoor hard- en software nodig. De IT’ers vertelden hun dat het 100.000 dollar zou kosten en negen maanden zou duren voor ze aan de slag konden. De ingenieurs wilden daarop niet wachten en spendeerden 3600 dollar van hun eigen kredietkaart aan een cloudprovider om hun werk sneller af te leveren. Tot een manager dat ontdekte en hen op staande voet ontsloeg. Het bedrijf wist niet waar de gevoelige testgegevens terechtgekomen waren.

Op 30 september organiseert Minoc Data Services een seminarie waarop u alles te weten komt over uw organisatie en de cloud en over clouddiensten in het algemeen. Meer info over dit seminarie en over onze populaire seminariereeks vindt u op: www.businessmeetsit.be.

beveiligingbusinessbusiness meets itbusinessmeetsitcloudcompliancedisaster recoveryseminarssmartbusiness

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600