Investeerders laten gehackte bedrijven links liggen
Een cyberaanval blijkt als bedrijf vaak nefast voor deportemonnee. Het kan u de steun van investeerders kosten. Dit blijkt uit een wereldwijde enquête van KPMG International bij 133 mondiale institutionele investeerders, die samen meer dan 3.000 miljard dollar beheren.
Een kleine 80 procent van hen schrikt er voor terug om te investeren in een bedrijf dat werd gehackt. “Investeerders zien gegevenslekken als een bedreiging voor de materiële waarde van een bedrijf en schrikken ervoor terug om te investeren in een bedrijf dat roekeloos is omgesprongen met zijn vertrouwelijke informatie”, stelt Bart Meyer, Partner KPMG in België
Onvoldoende kennis
Institutionele investeerders zijn niet alleen terughoudend om te investeren in bedrijven die gehackt zijn. Tegelijk zien ze cyber security als een groeipool en krijgen ze steeds meer interesse in cyberbedrijven.
Uit het onderzoek blijkt ook dat bestuurders over onvoldoende cyberkennis beschikken. Zo menen investeerders dat 43 procent van de leden van de raad van bestuur een amper aanvaardbaar niveau van competentie en kennis bezit om risico’s te beheren in de digitale wereld.
Tekort schieten
Bestuurders en directies beseffen dat ze op dit vlak inderdaad tekort schieten. Uit de studie bleek immers dat 39 procent van de bestuursraden en directies het ermee eens was dat ze ruim tekortschoten qua kennis op dit gebied.