Dashlane stelt wachtwoordmanager voor bedrijven voor
Met incidenten zoals de LinkedIn-hack, waarbij miljoenen wachtwoorden ontvreemd werden, kijken bedrijven reikhalzend uit naar oplossingen die hen dat leed kunnen besparen. Een wachtwoordmanager kan soelaas bieden. Populaire tools zoals LastPass en 1Password beschikten bijvoorbeeld al over een dienst gericht op bedrijven, maar nu betreedt ook Dashlane de markt. Met Dashlane Business kunnen wachtwoorden in het hele bedrijf op een centrale omgeving bewaard, beheerd en gedeeld worden.
De wachtwoorden worden lokaal geëncrypteerd, en zijn voor de werknemer zoals gewoonlijk toegankelijk met een ‘master password’. De tool kan sterke wachtwoorden genereren, automatisch inloggen bij bepaalde accounts en op eigen houtje een wachtwoord veranderen als dat nodig zou zijn. Dat is vooral handig bij hacks waarbij grote hoeveelheden gegevens worden gestolen.
Naast de voordelen voor werknemers, biedt Dashlane Business ook meer controle voor de IT-afdeling. Zij kunnen via de Admin Console bijvoorbeeld zwakke wachtwoorden opsporen. De privacy wordt evenwel gewaarborgd, want hoewel de sterkte van individuele wachtwoorden wel zichtbaar zijn voor IT, zijn de effectieve wachtwoorden dat niet. Op basis van scores kan IT beslissen of het wachtwoord voldoende bescherming biedt, indien niet, wordt het eenvoudig aangepast.
Bovendien is de toegang tot het bedrijfsaccount snel aan te passen. Werknemers die het bedrijf verlaten zijn bijvoorbeeld mogelijk een risico, aangezien ze vaak nog toegang hebben tot gevoelige informatie. Via de Admin Console kan die toegang onmiddellijk beëindigd worden. Verder kunnen werknemers hun wachtwoorden scheiden in een persoonlijke en zakelijke categorie. Als de toegang verliezen tot hun bedrijfsaccount, worden hun persoonlijke wachtwoorden wel nog bewaard op hun Dashlane-account.
Bedrijven kunnen aan de slag met een gratis proefperiode van 30 dagen, voor 30 werknemers. Prijzen voor Dashlane Business beginnen bij maandelijks twee dollar per gebruiker.